Consilierii judeteni ai PSD, dar si fostul reprezentant al PD aflat acum in rindul liberalilor, Emil Tuicu, au cerut evidenta contractelor si lucrarilor acordate firmelor care lucreaza la refacerea infrastructurii distruse de inundatiile din aceasta vara.

Punctul „Diverse” al sedintei Consiliului Judetului Galati a facut ca mai multe voci sa ceara o radiografie a contractelor inceiate cu firmele care au facut lucrari de refacere a obiectivelor de infrastructura afectate sau distruse in totalitate de inundatiile produse in acest an in judet. Prima voce care s-a ridicat din rindul consilierilor PSD a fost cea a fostului presedinte al Consiliului, Dan Lilion Gogoncea. Acesta a cerut o informare privind atribuirea contractelor privind reparatiile efectuate la infrastructura judetului Galati din banii alocati de Guvern. Mentionam ca, dupa producerea inundatilor in Lunca Inferioara a Siretului, Executivul a alocat 180 de miliarde de lei pentru refacerea drumurilor, podurilor si podetelor distruse sau afectate de apa. De asemenea, intr-o informare prezentata consilierilor, vicepresedintele CJ Mircea Toader preciza ca pentru urmarirea si verificarea lucrarilor de reabilitare a unor drumuri judetene, comunale, strazi, poduri, podete si sisteme de alimentare cu apa afectate de calamitatile naturale care au avut loc in luna iulie au fost depuse oferte, in termenul legal, de catre doua societati, Consis Proiect SRL si Consilier Construct SRL, comisia de validare atribuind contractul celei din urma. Valoarea ofertei este de 39.457 de euro.

Consilierul PSD Dan Lilion Gogoncea a intrebat de ce acest contract nu a fost atribuit firmei Consproiect, aflata in subordinea CJ. De altfel, aceasta societate nici nu a fost inclusa in lista de invitatii privind participarea la procedura de ofertare. De asemenea, Dan Lilion Gogoncea a cerut sa fie informat Consiliul daca aceasta cheltuiala este cuprinsa in buget. Raspunsul dat de actualul presedinte al CJ, Eugen Durbaca, a fost unul scurt: „Sa asteptam ziua de vineri, cind va veni si domnul Toader de la Bucuresti”.

Contracte cerute de consilieri

Eugen Chebac a precizat in plenul sedintei ca a cerut lista societatilor care fac reabilitarea infrastructurii, dar a fost prezentata o situatie mai mult decit laconica. „Cerem contractele de adjudcare a lucrarilor si cel cu societatea de consultanta”, a precizat Eugen Chebac.

La rindul sau, fostul consilier democrat Emil Tuicu a precizat ca nu i se pare un lucru corect faptul ca societatea “Drumuri si Poduri”, administrata de CJ, nu a fost cuprinsa in lista de lucrari decit pe unele pozitii minore. Pe de alta parte, societatii i-au fost atribuite o serie de lucrari in zona localitatii Fundeni, iar pentru refacerea infrastructurii din zona Namoloasa contractul a fost atribuit unei alte societati, cu toate ca distanta dintre cele doua localitati este foarte mica, iar lucrarile ar fi putut fi facute tot de “Drumuri si Poduri”.

La toate acestea Mircea Toader trebuie sa raspunda in urmatoarea sedinta de CJ, care va avea loc vineri, cind se va alege si inlocuitorul sau.