PSD ii va trimite presedintelui Traian Basescu, in cursul acestei saptamani, o scrisoare in care i se va solicita convocarea unui referendum privind masurile de austeritate anuntate de Guvern, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
"Am decis ca vom adresa o solicitare presedintelui Romaniei, singurul care, conform Constitutiei, poate sa convoace un referendum national. Vom intocmi exact toate temele unui posibil referendum in care populatia Romaniei sa decida daca solutiile de Guvern sunt cele bune, sau solutiile propuse nu neaparat de PSD, ci un plan de masuri alternativ care sa cuprinda fie masuri propuse de opozitie, fie de orice alte structuri sociale sau economice care au facut propuneri", a spus Ponta.
El a mai precizat ca in cazul in care Traian Basescu "va refuza sa se intoarca la votul popular va fi poate ultima dovada ca presedintele tarii actioneaza impotriva mandatului pe care l-a primit anul trecut". "Va legitima solicitarea noastra atat de schimbarea actualului Guvern, cat si de opozitie totala fata de masurile propuse de Traian Basescu", a mai precizat liderul PSD.