Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat, marti, demiterea sefului ANAF, Sorin Blejnar, pentru detasarea "in bataie de joc" a lui Csibi Barna in Abrud.
Ponta a spus ca decizia sefului ANAF de a-l detasa pe Csibi Barna in Abrud este "o bataie de joc", in conditiile in care controversatul cetatean de etnie maghiara a fost condamnat, anul trecut, de doua ori de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Presedintele PSD a precizat ca parlamentarii social-democrati i-au adresat o scrisoare deschisa prim-ministrului Emil Boc pentru a-i solicita demiterea lui Blejnar.
"Noi am solicitat si parlamentarilor PDL, in special celor din Ardeal, sa semneze aceasta scrisoare deschisa. Nici Ioan Oltean de la Bistrita nu a vrut s-o semneze, nici Buda de la Cluj nu a vrut s-o semneze, nici Calian, care apare mai des pe ecranele televizoarelor decat crainicii de stiri. Condamnam public atitudinea lor si cerem locuitorilor Ardealului sa ii sanctioneze pe acesti indivizi", a afirmat Ponta.
Scrisoarea parlamentarilor PSD acuza "actiunile extremiste, de sorginte fascista" ale lui Csibi Barna si afirma ca detasarea acestuia in Alba este o masura "in bascalie", "o sfidare la adresa romanilor".
PSD ii solicita premierului Emil Boc, prin scrisoarea respectiva, dispunerea urgenta a unei investigatii asupra actelor de extremism ale lui Csibi Barna, retragerea ordinului ANAF prin care acesta a fost detasat la Abrud, precum si demiterea lui Sorin Blejnar pentru "decizia jignitoare, provocatoare" la adresa romanilor din Ardeal.