DeCeNews.ro: Gheorghe Nichita: PSD s-a facut frate cu PNL pentru schimbarea sistemului lui Traian Basescu

Prezent, duminica, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de PRO TV, Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi, a afirmat ca PDL nu a invatat nimic din greselile facute de PSD in timpul guvernarii lui Adrian Nastase si a explicat ca PSD "s-a facut frate" cu PNL nu pentru ca au o doctrina identica, ci pentru ca doresc schimbarea sistemului lui Traian Basescu.
Intrebat fiind in legatura cu plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, Gheorghe Nichita a precizat ca evenimentul a reprezentat o surpriza si "un semnal care de fapt a stat mocnit in randurile PDL".
"Acest partid n-a invatat nimic din greselile pe care le-am facut chiar noi, PSD, in guvernarea lui Adrian Nastase. Si atunci erau discutii foarte mari ca am adus ministri si i-am facut apoi vicepresedinti", a mai spus Nichita.
Edilul Iasului a mai spus ca "PDL a fost vazut ca un partid al primarilor, al administratiei publice locale, fiind condus de un fost primar al Capitalei si apoi de un presedinte care a fost primar al Clujului", dar "daca politicienii nu tin seama de ceea ce vrea poporul, inseamna ca degeaba fac politica".
De asemenea, edilul municipiului Iasi a explicat si care este liantul care leaga PNL de PSD la momentul actual, in conditiile in care cele doua partide au doctrine diferite.
"Deci azi ne-am facut frati cu PNL-ul pentru un lucru foarte clar: nu pentru ca suntem noi de aceeasi doctrina ideologica, ci pentru faptul ca vrem sa schimbam orice sistem al lui Traian Basescu. De multe ori te faci frate, treci puntea si dupa aceea impune-ti punctul de vedere", a comentat primarul Iasiului, cu mentiunea ca, atat PSD, cat si PNL, dau dovada de un comportament responsabil fata de populatia Romaniei.