InfoBrasov: PDL in supermercato parlamentar!

Un adevarat supermercato parlamentar s-a denclansat in ultima perioada. Bursa zvonurilor este depasita de realitate. Transferurile cu un singur sens nu contenesc si culmea s-a inregistrat si prima pierdere majora a Puterii - Senatul a trecut in mana Opozitiei.
Sunt si situatii care intrec vestitele transferuri din Liga lui Mitica. Brasoveanul Marian Rasaliu gata "legitimat" la PNL nu-si mai recunoaste "semnatura" si reintra in echipa Boc-Udrea-Scripcaru.

Marian Rasaliu a ratat plecarea din PDL

Cu o scuza de acest fel: "este o speculatie, un lucru pus la cale de ‘prieteni‘ care au vrut sa-mi faca rau. Nu am semnat nicio demisie, nicio adeziune la un alt partid. Voi ramane membru PDL", Rasaliu nu a facut altceva decat sa atraga si mai mult atentia asupra gestului sau. Nemultumirea sa din ultima perioada nu a trecut de zidurile sediului din strada Lunga din Brasov.
Toata media a vorbit de plecarea lui Rasaliu, nu dintr-un motiv ce tine de ziua pacalelor ci in urma unor informatii. Surse parlamentare liberale au declarat in prima parte a zilei de luni, pentru MEDIAFAX, ca senatorul Marian Rasaliu paraseste PDL si trece la PNL. Au fost si declaratii care aratau ca Rasaliu a fost vazut la sediul PNL din Bucuresti.
Mai mult decat atat liderul grupului PDL de la Senat, Puiu Hasotti, a declarat, luni, ca senatorul Marian Rasaliu si-a dat demisia din PDL si a devenit membru al Partidului National Liberal. "Suta la suta", a raspuns senatorul liberal, intrebat daca senatorul democrat liberal Marian Rasaliu si-a dat demisia din PDL si s-a inscris in PNL.
Presa a mentionat faptul ca, revenirea asupra plecarii s-a datorat unei discutii cu Emil Boc si a unei convorbiri telefonice cu primarul George Scripcaru, presedintele Organizatiee Judetene a PDL si vicepresedinte al PDL central. Cumintirea senatorului este confirmata chiar de parlamentar: "Fac exact ce stabileste partidul", a subliniat Rasaliu in legatura cu atitudinea fata de Motiune.
Marian Rasaliu a sustinut luni seara ca nu intentioneaza sa paraseasca partidul condus de Emil Boc, in ciuda faptului ca lideri ai USL au vehiculat aceasta posibilitate. "Eu, Marian Rasaliu, ca senator al PDL, ca membru al partidului cu o vechime de aproximativ 16 ani, nu am avut niciodata intentia sa il parasesc. Ca atare, nici acum! In consecinta, nici nu am plecat si nici nu am aderat la un alt partid politic, asa cum incearca sa dezinformeze unii reprezentanti ai USL, ‘disperati‘ dupa pseudo-majoritati parlamentare. Mai mult, observ ca in aceste saptamani USL este intr-o continua ‘competitie‘ in a ‘anunta‘ minciuni referitoare la noi achizitii politice. (...) Doresc sa ii asigur pe toti brasovenii, pe cetatenii care m-au ales, prin votul lor, senator in colegiul Rupea-Fagaras, ca raman acelasi militant al PDL, ca nu am de gand sa plec, ca impreuna cu toti colegii mei din partid voi ramane fidel ideii de dezvoltare sociala, economica, alaturi de crezul meu ca putem in parteneriat cu cetatenii sa ne delimitam de practicile de tip securist utilizate de USL", a declarat Rasaliu, potrivit unui comunicat de presa remis AGERPRES. De asemenea, senatorul democrat-liberal a afirmat ca regreta faptul ca reprezentantii USL "au ajuns la a lansa speculatii si dezinformari cu referire la ‘posibile‘ plecari ale unor reprezentanti PDL la alte formatiuni politice". "Mi-as dori ca, in loc sa lanseze astfel de speculatii, acesti ‘domni‘ sa vina la munca, in Parlament", a mai spus Marian Rasaliu.

Migratiile continua

Deputatul Gabriel Tita Nicolescu aflat intr-o migrare continua, fost la PSD, a trecut la UNPR cu o pauza independent si acum va conlucra cu PDL. De la prezidiul Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, inca presedinte a informat plenul ca deputatul de Brasov Gabriel Tita Nicolescu, ce si-a anuntat retragerea din grupul parlamentar progresist (UNPR) si alaturarea la grupul PDL. Deputatul democrat-liberal de Suceava Eugen Constantin Uricec a anuntat luni, in plenul Camerei, ca demisioneaza din grupul PDL si ca isi va desfasura activitatea in grupul PSD. Potrivit Agerpres, Uriceac a afirmat ca paraseste grupul PDL din motive personale.
Presedintele Camerei Deputatilor a citit, in sedinta plenului de luni si demisia lui Timis Gheorghe Ciobanu, care a demisionat din grupul PDL si a trecut la grupul parlamentarPSD.
In plenul Senatului si-au anuntat demisia din PDL si trecerea la grupul parlamentar al PNL, respectiv PC senatorii democrat-liberali Mihaela Popa si Ioan Zbarciu. Senatorul Dorin Paran a afirmat, la randul sau, ca, in urma demisiei sale din PDL, incepand de luni activeaza in grupul parlamentar al PNL.