Cu un zambet chinuit, Mircea Geoana si-a recunoscut infrangerea inainte de anuntarea rezultatelor finale. "Bravo, felicitari!", i-a spus Geoana lui Ponta, care a refuzat sa faca vreo declaratie sau sa-si manifeste bucuria pana la anuntul oficial al victoriei sale.
"De luni, PSD are o sansa uriasa: sansa de a face schimbari, prin alegerea unui presedinte enervant de tanar", a spus Ponta in primul sau discurs in calitate de lider al social-democratilor.
"N-ati crezut ca pot castiga, dar am castigat. Nu credeti ca pot sa pun in practica tot ce am spus in discursul meu, dar va rog sa fiti alaturi de mine", a fost apelul presedintelui Ponta catre social-democrati.
Pe de alta parte, Geoana a sustinut un discurs in care i-a recunoscut victoria lui Ponta, a facut apel la unitate si a subliniat ca nu o sa dispara din viata publica, ci o sa fie in continuare o figura reprezentativa a social-democratilor.
"Dincolo de amaraciunea fireasca unui astfel de moment vreau sa ii urez lui Ponta tot succesul din lume in fruntea partidului nostru", a spus Geoana, adaugand faptul ca noul presedinte al PSD este "un om tanar, dar de perspectiva, care trebuie ajutat."
"Voi sta, alaturi de ceilalti fosti presedinti ai partidului, intodeauna la serviciul PSD-ului", a mai spus Geoana.
Geoana nu s-a putut abtine si a trimis o sageata catre Ion Iliescu, amintind ca el nu va spune ca acesta in 2005, cand a pierdut sefia PSD in favoarea lui Geoana: "Aveti grija pe mainile cui dati partidul".