Lumea Justitiei informeaza : Romania, fereste-te! PDL da bine cu coasa! (Autor : Adina ANGHELESCU-STANCU).

Traian Basescu vrea opt regiuni. De ce nu 12 sau doua, de ce nu patru precum punctele cardinale? Orice ar vrea presedintele, Constitutia zice ca avem o singura Capitala, Bucuresti, ca Romania e organizata administrativ pe comune, orase si judete, iar ca sa schimbi harta administrativa a tarii trebuie sa vrea si poporul. Prin referendum. Ori asta nu i-a-ntrebat nimeni pe romani la referendumul trecut. Sa ne uitam si pe langa Traian, ca are si PDL-ul dorintele lui! De ce n-ar face cioburi oglinda unei natiuni doar pentru a se asigura ca a taiat macaroana Opozitiei si toata administratia, de la Igas in sus si-n jos ii apartine si se afla sub ordin??? Doar vin alegerile... Se fac jocuri si la secret si la vedere!
Ia sa vedem noi, ce-ar mai vrea PDL-ul? Pai, sa dezmembreze DGIPI, zice-se sa-l uneasca cu DGA. Nu prea se poate. Slabe sanse sau, cu alte cuvine, vrabia malai viseaza! Unii se ocupa cu una, altii cu alta! Si apoi, in DGIPI exista informatii multe despre ofiteri DGA, dupa cum in DGA exista informatii si lucrari depre ofiteri DGIPI. Sau rudele lor. Pai, va imaginati ca nu se poate face o arhiva comuna, dupa cum nu se poate face o arhiva comuna SRI-SIE. Ar fi dezastru.
Ce mai vrea PDL? Sa aiba pe mana un Consiliu Inferior al Magistraturii (CIM), care sa fie condus, daca se poate, de catre un reprezentant al societatii civile, eventual unul dintre cei trei pe care i-ar numi seful statului. Presedintele. Si cum dupa cum prostul obicei in societatea romaneasca este ca eticheta "societate civila" sa fie egala ca si continut cu ONG-urile, evident ca PDL - prin tatucul lor - ar posta in CSM, viitor CIM, un papusar dintre ONG-istii care, in marea lor majoritate, urmaresc doar sa toace bani din diverse surse netransparente sub stindardul patriotismului pierdut si regasit.
PDL vrea comunitati fara urma de politist. Altfel n-ar restructura si n-ar disparea bratul inarmat al legii pe o raza mai mare de 100 de kilometri, nu si-ar bate joc de oamenii buni tinandu-i in subordonarea unor neinspraviti promovati politic, PDL vrea oameni bolnavi si spitale inchise.PDL vrea un sistem educational care, in timp, va fabrica non-valori robotizate, pentru ca oamenii inteligenti, oamenii valorosi nu sunt promovati, ci numai incompetentii de care te-mpiedici la tot pasul. PDL vrea un sistem judiciar aservit. Si face totul pentru a tine in streang beregata magistratilor si pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei. Puterea este un malaxor in care toate visele oamenilor s-au transformat in cosmaruri. Asta vor ei, potentatii acestor vremuri. Regiuni, regim alimentar national, selectie naturala, o presa decapitata, amorfa si o populatie manipulata la sange, cu coasa deasupra capului. Si daca imi spuneti ca nu-i asa, uitati-va in urma si intrebati-va, voi, cei care nu v-ati imbogatit din furt si nici din politica, si spuneti-mi: cand ati mai vazut atata nefericire si neputinta la un loc?