DeCeNews: Lazaroiu arata ce vrea tabara Basescu in schimbul sustinerii lui Antonescu

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu crede ca presedintele Traian Basescu s-ar putea muta la Palatul Victoria din 2016. Scenariul este de luni bune rostogolit de presa apropiata presedintelui. Dar declaratia lui Lazaroiu da o alta greutate ipotezei, pentru ca vine dupa ce seful statului, dar si politicieni care ii poarta mesajele, au aratat ca electoratul lui Basescu va fi indemnat sa-l voteze pe Crin Antonescu in turul II al prezidentialelor, daca liberalul il va contracandida pe Victor Ponta.
Traian Basescu i-ar putea cere lui Crin Antonescu, in schimbul sustinerii liberalului la alegerile prezidentiale din 2014, functia de premier. La o astfel de intelegere politica fac aluzie si declaratiile consilierului prezidential. Asemenea Elenei Udrea, Sebastian Lazaroiu vorbeste despre unificarea tuturor fortelor politice de dreapta, sub tutela sefului statului.
Udrea a fost mai explicita, joi, la Realitatea Tv, cand a prezentat intreaga schema politica. Traian Basescu va incerca sa stea in umbra unui candidat precum Emil Boc, iar daca acesta nu va intra in turul II (cum probabil se va si intampla, dupa cum arata actualele sondaje de opinie), il va sprijini pe Crin Antonescu in finala cu Victor Ponta.
Deputatul nu a precizat care ar fi moneda de schimb, precizand doar ca Antonescu ar fi "raul mai mic" si ca este o optiune pentru electoratul lui Basescu datorita ideologiei politice pe care o impartasesc PDL si PNL. Restul calculelor a fost prezentat de Lazaroiu, luni, la RFI: "Eu am spus ca, sigur, probabil in 2015 nici nu s-ar putea intampla asta, dar in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu sa-l avem pe Traian Basescu sustinut pentru functia de premier de aceasta forta politica".
"Traian Basescu sef al Guvernului" ar putea fi un scenariu iluzoriu, contrar spuselor lui Lazaroiu, daca presedintele nu va fi ajutat de Crin Antonescu. Basescu nu poate fi urcat in fotoliul de la Palatul Victoria de formatiuni precum Forta Civica, Miscarea Populara, PNTCD sau Noua Republica. Unificarea tuturor acestor partide, plus PDL, tot nu i-ar aduce lui Basescu functia de premier fara PNL, mai ales daca va intra in vigoare noua Constitutie, care spune ca partidul cu cele mai multe mandate da prim-ministrul.