Se poate spune ca 2006 a fost un an bun pentru iubitorii de spectacol politic din orasul nostru. Aliantele secrete si la vedere, loviturile date pe la spate si promisiunile neonorate au fost prezente constante in anul care abia s-a incheiat. Dupa cum toata lumea stie, scena politica galateana a fost dominata de alianta formata din PSD si PC.

Cu toate acestea, in sondajele de opinie realizate in judet, Alianta D.A. e pe primul loc, PSD e pe al doilea, in timp ce PC ocupa abia a treia pozitie. Datele au fost furnizate chiar de catre seful conservatorilor galateni. Copresedintii Aliantei din judetul nostru, democratul Mircea Toader si liberalul Victor Paul Dobre, au avut parte insa si de momente mai putin placute. Desi au fost propusi de partidele pe care le reprezinta pentru a ocupa cite un fotoliu de ministru, cei doi au fost sabotati de jocurile politice care stapinesc scena politica nationala. Este stiut faptul ca Mircea Toader ar fi trebuit sa fie ministru la MEC, iar Victor Dobre trebuia numit sef la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

In ceea ce priveste subiectul “Platforma lui Stolojan”, care s-a transformat in PLD, PNL Galati nu a avut probleme demne de luat in seama.

In alta ordine de idei, problemele de sanatate ale primarului din Namoloasa, Valerian Todita, au ajuns in instanta dupa ce prefectul Mihai Capra a decis ca mandatul edilului pesedist a incetat de drept dupa ce acesta nu a mai calcat pe la Primarie timp de 200 de zile.

Si, in fine, printre evenimentele interesante ale anului s-a numarat si spectacolul din jurul demiterii lui Ion Stefan din functia de director general al societatii Apa Canal.