Conflictul iscat intre seful statului si presedintii celor doua Camere se acutizeaza. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a cerut si el luni seara Curtii Constitutionale sa solutioneze conflictul creat de presedintele Traian Basescu intre autoritatea publica si Parlament, prin afirmatiile din interviul acordat ziarului “Adevarul“. O cerere similara a fost depusa, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.

Demers inutil

Insensibil la demersurile liderilor PSD, presedintele a apreciat ca, prin afirmatiile sale, nu a incalcat Constitutia, dar precizeaza ca, desi demersul lui Nastase si, mai nou, al lui Vacaroiu, de a sesiza Curtea Constitutionala, nu este credibil, se va supune deciziei Curtii. Presedintele a spus ca actiunea lui Adrian Nastase ii produce un “zambet relativ ironic“. “Dupa Adrian Nastase, presedintele Romaniei este un om cu mai putine drepturi decat orice cetatean“, a adaugat Traian Basescu.

“N-am avut nebunia...“

Seful statului a apreciat ca liderii PSD ar fi fost indreptatiti sa sesizeze Curtea, daca el ar fi avut nebunia sa emita un decret de revocare din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.“Era un act care putea fi judecat de Curtea Constitutionala, dar declaratiile intr-un interviu sa faca obiect de plangere!? In calitate de presedinte al partidului de guvernamant, de prim-ministru, vorbea, fara sa aiba respect pentru Constitutie, de destramarea si dizolvarea structurilor unui partid de Opozitie - PD... vorbea de alegeri anticipate - exact ce am spus eu acum - si el era prim-ministru, si nu i s-a parut neconstitutional, dar i se pare acum la mine. Vorbea de campanie impreuna cu domnul Iliescu, presedintele Romaniei in functie, cersind voturile electoratului roman. El frauda Constitutia cu un presedinte in functie pus pe afise“, a declarat presedintele Basescu.