Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat astazi ca americanii sunt cei care au interesul sa controleze traficul de arme in Romania si de aceea au provocat acest scandal cu Mircea Basescu.
" Este evident ca tot scandalul a fost provocat de americani. Care urmaresc doua scopuri: sa controleze ei comertul cu arme si sa arate adevarata fata a lui Traian Basescu, de mafiot fara scrupule, care e capabil sa vanda arme chiar si unor grupari teroriste", a declarat Vadim.
Presedintele PRM a tinut sa precizeze ca acestea nu sunt primele afaceri cu arme pe care le face presedintele Romaniei. El sustine ca Basescu a fost protectorul lui Omar Hayssam, caruia i-a acoperit toate afacerile. De asemenea, Vadim sustine ca la comanda lui Traian Basescu a fost desfiintata Agentia de Compensare pentru Achizitii de Tehnica Speciala, care achiztiona armele pentru aramata romana, pentru a fi cedate aceste atributii unei firme private la care Mircea Basescu, fratele presedintelui, este actionar cu 30%.
Vadim sustine ca are informatii conform carora Elena Basescu ar fi fost saptamana trecuta in Liban pentru a prelua o rata din banii de pe armele vandute de tatal sau catre gruparea terorista Hezbollah. El sustine ca EBA ar fi primit o mare suma de bani cu care a intrat in Romania fara a fi controlata de nimeni.