Scandalul declansat de mitingul politistilor ajunge in Consiliul de Aparare a Tarii. Si asta pentru ca presedintele Traian Basescu a cerut un raport pe aceasta tema de la Ministerul de Interne. Noul ministru de Interne va prezenta acest document joi, in sedinta CSAT.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneate joi, incepand cu ora 13.00, sedinta fiind condusa de presedintele Traian Basescu. Aceasta sedinta face parte din categoria sedintelor ordinare care se convoaca trimestrial, conform legislatiei in vigoare, anunta Administratia Prezidentiala.
Traian Igas va prezenta in cadrul sedintei un raport in care se vor regasi explicatii legate de protestul politistilor de pe 24 septembrie. Basescu a criticat zilele trecute lipsa de reactie a conducerii MAI privind protestele politistilor din 24 septembrie.
"Demonstratia de vineri, regret ca nu am vazut-o in direct in toata splendoarea ei, i-a facut pe multi romani, inclusiv pe mine, sa intrebe daca in relatia cu presedintele se incalca legea, dar in relatia cu un simplu cetatean? De aceea vin si va spun ca apreciez ca un gest important de asumare politica demisia ministrului Blaga, dar nu aveti nicio scuza si nicio scapare in a-mi prezenta in CSAT un raport asupra evenimentelor din 24. Poate aveti scuze. Va trebui sa le gasesc intr-un raport scris si asumat", a mai spus seful statului.
Băsescu a mai precizat ca va renunta la serviciile Politiei pana va primi un raport legat de ceea ce s-a intamplat la protestul din 24 septembrie.
Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la mandatul Romaniei privind Summit-ul NATO de la Lisabona (19 - 20 noiembrie 2010), strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.
De asemenea, vor fi analizate Strategia Nationala de Ordine Publica in vederea supunerii documentului dezbaterii publice, Strategia de dezvoltare a aviatiei in cadrul MAI.
Ultimul punct aflat pe ordinea de zi a sedintei CSAT este legat de procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale.