Mai multi romi din blocul N3, debransat de la curent din cauza datoriilor, au luat ieri cu asalt Primaria Craiova, cerandu-i in gura mare primarului Solomon sa cumpere cladirea cu datorii cu tot si sa convinga Electrica sa dea drumul la curent.
Initial, ei cazusera de acord cu primarul sa se intalneasca pe 22 iunie, data la care edilul trebuia sa le comunice concluzia la care a ajuns impreuna cu distribuitorul de energie electrica si cu specialistii administratiei publice locale.
Dupa o jumatate de ora de tambalau, partile au amanat disputa pentru astazi, cand directorul Sucursalei de distributie Craiova a SC Electrica, Stefan Croitoru, un reprezentant al romilor din Craiova, Tatian Dumitru, si functionarii primariei vor analiza posibilitatea efectuarii unor plati catre Electrica, in limitele prevazute de legislatie in domeniul asistentei sociale. "Nu stiu daca vor fi reconectati, dar mai mult nu putem face pentru ei. Nu sunt numai ei in Craiova, asa cum nici sa-i ignoram nu putem. Primaria nu e proprietarul acelui imobil si cu asta am terminat. Daca sunt cazuri sociale, noi vom proceda in consecinta, dar aici e vorba de prea multi bani. Iar Croitoru nu discuta, asta taie lumina si la primarie, daca nu platim", a declarat primarul Antonie Solomon.