Consiliera PDL Ana Gheorghe i-a reprosat primarului Antonie Solomon ca are limbaj de puscarias si ca vrea sa privatizeze RAT-ul si Salubritatea
Sedinta de ieri a legislativului local a fost scena unui scandal ca la usa cortului, initiat de consiliera locala PDL Ana Gheorghe. Suparata ca, in sedinta anterioara, primarul Solomon i-a reprosat ca se comporta "ca o femeie de serviciu de la SPIACT", Ana Gheorghe a luat cuvantul pentru a-si spune parerea despre proiectul de buget pe 2012, dar a ajuns sa afirme altceva.

"Sunt mandatata de craioveni sa va spun ca ati spalat WC-urile in puscarie"

"As vrea sa le spun craiovenilor ca domnul primar s-a exprimat la Comisia de buget in acest mod: 'Nu ma intereseaza cei 30.000 - 40.000 de locuitori ai Craiovei care folosesc mijloacele de transport in comun'. Pentru ca, va spun, dragi craioveni, nu-l intereseaza pe domnul primar Antonie Solomon RAT-ul, pentru ca vrea sa-l aduca in faliment si sa-l privatizeze. Asta este dorinta domnului primar! Si, domnule primar, cum nu aveti ochi buni nici pentru Salubritate, si Salubritatea doriti sa o privatizati, ca aveti destui bani ca sa o cumparati!", a rostit consiliera cu un ochi catre Solomon si altul spre camerele de luat vederi ale televiziunilor prezente la sedinta consiliului local.
Vadit amuzat de aceste acuzatii, Antonie Solomon i-a replicat, spre distractia zecilor de oameni din sala mare a Primariei Craiova: "Iata cine reprezinta PDL-ul in consiliul local! Eu sunt cel care vreau sa aduc din nou Salubritatea la RAADPFL, s-o transform inapoi in serviciu, sa nu puna mana altii pe ea. Iar privatizarea RAT nu ma intereseaza. Daca ii intereseaza pe altii, s-o faca!".
Insa, Ana Gheorghe nu s-a lasat: "Asteptam din partea domnului primar sa vina si sa-si ceara scuze pentru atitudinea pe care a avut-o in sedinta de joia trecuta, cand m-a facut ca sunt femeie de serviciu la SPIACT si ca spal WC-urile acolo. Va amintesc, domnule primar, ca intr-un stat de drept fiecare profesie trebuie respectata! In primul rand respectam omul si dupa aia profesia! Si va amintesc ca eu n-am spalat WC-urile niciodata la SPIACT si sunt mandatata de craioveni sa va spun ca dumneavoastra ati spalat WC-urile in puscarie, ca dumneavoastra aveti un limbaj de om care a stat in puscarie. Trebuia sa va rezolvati problemele cu justitia si dupa aia sa veniti in primarie, domnule primar! Nu sunteti demn de acest oras! Orasul asta trebuie sa fie condus de o persoana demna! Duceti-va si rezolvati-va problema!".

"Mai bine in puscarie decat in primarie"

"Vorbeam de comportament... Ati dat inca o data dovada ca...", a vrut primarul Solomon sa-i dea replica, dar n-a apucat, pentru ca a fost din nou intrerupt de impetuoasa consiliera, care i-a adus noi acuzatii. De aceasta data, era vorba despre... agresarea unei femei chiar in Primaria Craiova!
"Ati batut, ati scos-o in pumni din primarie pe doamna de la Asociatia Cutu-Cutu", a spus Ana Gheorghe.
Pastrandu-si calmul si umorul, edilul a batut apropouri cu privire la starea de sanatate mintala a pedelistei, spunandu-i: "Vedeti ca avem un parlamentar de la Spitalul nr. 3, care se ocupa de partea asta, de neuropsihiatrie. Mergeti acolo, doamna!".
Profesorul Nicolae Marinescu, consilier local tot din partea PDL, a sarit in apararea colegei Ana Gheorghe. "Este o jignire inexplicabila si nemeritata pentru PDL, al carui membru dumneavoastra ati vrut sa fiti, domnule primar, n-a venit nimeni la dumneavoastra acasa sa va invite sa fiti membru! Iar eu, ca membru fondator al acestui partid, ma simt jignit fara motiv", a spus Marinescu, amintindu-i primarului ca "v-ati reinnoit de curand adeziunea la PDL".
Asta l-a facut pe Antonie Solomon sa declare: "In ultimul timp, reactia pe care ati avut-o - nu neaparat dumneavoastra, personal, ci colegii din PDL - m-a facut sa ma simt mai bine in puscarie decat in primarie".