Fostul sef al Directiei Silvice Iasi in perioada guvernarii Nastase, Florian Munteanu, va prelua functia de director general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, a declarat marti agentiei Mediafax, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.
Munteanu il va inlocui pe Dorel Oros, care a preluat conducerea Romsilva la sfarsitul lunii august a acestui an. "Deja actualul director a discutat cu mine si mi-a spus ca, dupa sarbatori, va veni sa-si prezinte demisia", a afirmat ministrul Agriculturii.
Sarbu a mai adaugat ca intentioneaza sa faca un control serios si la Romsilva, pentru a vedea de ce regia nu mai este la fel de profitabila ca in perioada in care el a mai detinut portofoliul Agriculturii.
Totodata, Sarbu vrea emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa fie expropriate, in interes national, terenurile degradate si cele supuse desertificarii pentru a fi impadurite.
Ministrul vrea sa reduca si taierile ilegale de lemn prin infiintarea unei unitati de paza. "O sa infiintam o unitate de jandarmerie care sa pazeasca tot ce e lemn in Romania", a mai spus Sarbu.
Romsilva estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 1,06 miliarde lei, similara cu cea de anul trecut, si un profit brut de aproximativ 80 milioane lei, in urcare cu circa 5% fata de nivelul de 76 milioane lei din 2007.