Activitate intensa pe scena politica galateana. Perioada de precampanie a fost marcata de miscari ample in tabara ecologistilor galateni, in timp ce restul formatiunilor politice s-au spionat pentru a vedea cine a inceput campania mai devreme decat termenul legal.



Ecologistii galateni "se transforma"



Ecologistii galateni ne-au surprins, in saptamana care tocmai s-a incheiat, cu o reorganizare rapida alaturi de noii colegi din Alternativa Ecologista, cu care au fuzionat in urma cu o saptamana. Acestia, alaturi de cei din Partidul Verde, au format o alianta electorala (Partidul Verde Ecologist) pentru a razbi in alegerile din 30 noiembrie. "Noii" ecologisti au dat dovada de o rapiditate de neimaginat in reorganizare, facand structuri peste structuri, insa toate au culminat cu o surpriza. "Cireasa de pe tort" a reprezentat-o trecerea fostului presedinte al Alternativei Ecologiste, Ion Stefan, sub aripa Partidului Democrat Liberal unde a poposit chiar spre sfarsitul saptamanii. Culmea este ca, imediat dupa fuziunea prin absorbtie dintre PER si PAER, Ion Stefan a pierdut functia de presedinte al Alternativei pentru cea de secretar general al PER. Colac peste pupaza insa - acesta a intrat brusc in "partidul portocaliu" si spune ca l-ar urma nici mai mult nici mai putin de 1.000 de cologisti. Vom vedea saptamana aceasta care este exact adevarul si de ce "s-a copt" peste noapte verdele galatean care a devenit portocaliu frageda€¦



Campanie, inainte si dupa....



Saptamana trecuta a culminat si cu bariera legala dintre precampanie si campania electorala adevarata. Cum era de asteptat, chiar cu cateva zile iniante de debutul "lunii de lade" reprezentantii formatiunilor politice au incercat sa iasa in fata opiniei publice si sa asigure cetatenii ca reprezentantii lor vor face o campanie curata, sau ca se vor duela in proiecte si programe de vor lua ochii galatenilor. Pe langa aceste promisiuni au aparut si opiniile negative vizavi de actiunile contracandidatilor. Astfel, chiar in prag de campanie am avut parte de descrieri amanuntite a candidatilor de la partidul "X" sau "Y", care ba au impartit faina si zahar prin judet, ba au dat flururasi de campanie inainte de termen, ba au tinut discursuri pline de laude prin piete, fara a se uita in calendar sa vada ca mai erau vreo doua zile pana la campnie, fie s-au gandit ca oamenilor nu le mai vine sa mearga la cumparaturi de cand au auzit de efectele crizei si s-au gandit ca nu le-ar strica cetatenilor cate un copan pe membru de familie ca sa aiba ce pune pe masa. Astfel s-au spionat si s-au parat contracandidatii cu cateva zile inainte de campanie, in van insa, pentru ca nimeni nu a luat vreo masura.