Inceputul anului a adus cu sine o prelungire a concediului de odihna pentru alesii nostri, care au fost mai degraba concentrati asupra zapezii numai bune de schiat decat asupra problemelor politice ale momentului.

Regenerare

Cel mai important partid al ultimei saptamani poate fi considerat Partidul Ecologist Roman, a carui filiala judeteana, in frunte cu Ionel Florin Cernat, imediat dupa sarbatori s-a apucat de treaba. Ecologistii galateni si-au socotit toti membrii, au terminat de reinscris partidul pentru a fi gata de anul electoral si au inceput sa se gandeasca la tot felul de colaborari si alinate pentru alegerile locale din aceasta primavara, toate acestea in conditiile in care cu ceva timp in urma au ramas fara cei de la conducerea partidului, care au plecat si cu o mare parte din membrii PER.

Calcule peste calcule

In ceea ce priveste statutul de cel mai activ partid al ultimei saptamani, acesta este ocupat, la finele ultimelor sapte zile, de Partidul Alternativa Ecologista, care a muncit din greu pentru a analiza cat de bine s-a descurcat administratia locala in confruntarea cu iarna care ne-a luat pe sus inca de la inceputul saptamanii, dar a depus si eforturi considerabile in a rememora cam ce functii isi doreste PAE de la locale: putin mai mult decat totul... Speram sa nu fie prea deziluzionati cand se vor trezi la realitate.

De voie, de nevoie...

Cel mai implicat partid al ultimei saptamani s-a aratat a fi Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat, care nu vrea in ruptul capului ca data pentru alegerile locale sa fie decalata asa cum vor liberalii si social - democratii. De aici si pana la un lung sir de pareri a€žpro" si a€žcontra" nu a mai fost decat un singur pas. Taranistii vor participa la alegeri cu mare drag, indiferent de data la care se vor tine, ecologistii la fel, conservatorii se abtin, iar democratii nu accepta sub nicio forma decalarea.

Cu pumnul in masa

Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana presedintelui Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Mircea Nicu Toader, care a sarit ca ars la auzul zvonului ca PNL si PSD cocheteaza cu dorinta de a schimba data localelor.

a€žO aiureala totala! PNL si PSD nu vor decat sa aiba mai mult timp in care sa cheltuie bani, si-au dat seama ca electoratul a devenit pro-PD-L si acum le e frica. E cea mai mare prostie sa se mute localele, nu se poate asa ceva! Numai in caz de cataclism sau razboi se poate face acest lucru. Probabil ca e razboi in capul lor", a spus Mircea Toader.