Ultimele sapte zile au adus cu ele o serie de schimbari pe plan local, dar si national, in ceea ce priveste structura unor partide. Totodata politicienii locali au fel de fel de preocupari care merg de la normalitate pana la absurd, toate acestea in asteptarea localelor din primavara anului 2008.

Analiza

Cel mai implicat politician al ultimei saptamani este presedintele Organizatiei Judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, care, desi nu si-a desemnat candidatul pe care partidul sau il va avea in cursa pentru sefia Primariei, a gasit de cuviinta sa faca o serie de comentarii asupra candidatilor celorlalte partide, pentru a vedea cu cine va lupta PNTCD la locale si de cine ar trebui sa se teama.

Implicare maxima

Cel mai activ partid la finele acestor ultime sapte zile poate fi considerat Partidul Alternativa Ecologista, care a renascut ca pasarea Phoenix. Reprezentantii locali ai acestui partid au venit cu tot felul de proiecte pentru ajutorarea copiilor cu probleme, finantari pentru concursuri de sah pentru copii, precum si marea dorinta de a atrage pensionari cu ajutorul carora sa lupte pentru drepturilor persoanelor de varsta a treia.

Nou-venit

Partidul care s-a remarcat si a avut cea mai mare importanta in ultima saptamana este, fara indoiala, structura nascuta acum cateva zile, Partidul Democrat Liberal, care, desi nu este deocamdata constituit in inscrisuri, incepe sa prinda din ce in ce mai mult contur, mai ales ca urmare a ultimelor discutii purtate miercuri intre Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat.

Cele mai tari declaratii

Cel caruia ii apartin in aceasta saptamana cele mai tari declaratii este presedintele Organizatiei Judetene a PNTCD, care vrea sa schimbe data la care se serbeaza ziua nationala a Romaniei. "Nu suntem de acord cu ziua nationala care se sarbatoreste pe 1 Decembrie. Ziua nationala a Romaniei nu este 1 Decembrie, este 10 mai, atunci ne-am format pentru prima oara ca stat unitar, la 10 mai 1881. 1 Decembrie este ziua prin care s-a realizat Marea Unire, s-a unit Transilvania cu Regatul, dar noi ne-am format ca stat si trebuie sa sarbatorim ziua de 10 mai 1881 ca infiintarea statului roman", a spus Telegan.