Preocuparea de baza a politicienilor locali a fost, in ultimele zile, strangerea de ajutoare pentru sinistratii de la Tecuci si din satele limitrofe. Desi fiecare partid a venit cu tot felul de proiecte si propuneri, ajutorarea celor aflati la nevoie se pare ca a primat.

In top, de nevoie

Cel mai important politician din aceasta saptamana este primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, care, vrand-nevrand, a intrat in centrul atentiei opiniei publice. Pentru acesta ultimele sapte zile au reprezentat o proba de foc pe care a dat-o in fata locuitorilor orasului aflati in nevoie, dar si in fata autoritatilor centrale, care i-au monitorizat fiecare miscare. Chiar si asa, edilul tecucean a mai scapat de greu si acum evaluaza situatia, aduna ajutoare de la primarii democrati pentru infrastructura si duce grija celor care inca nu au un acoperis deasupra capului.

Activitate intensa

Statutul de cel mai activ partid din aceasta saptamana este detinut de Partidul Conservator, care nici in ultimele sapte zile nu s-a lasat mai prejos si a venit in prim-plan cu vesnicele proiecte pe care le sustine in Parlament, dar si cu o serie de probleme locale. Printre acestea din urma au primat ajutoarele pentru sinistratii tecuceni, dar si cadourile pentru 100 de copii din familii cu venituri modeste, care astazi vor incepe scoala ceva mai bucurosi pentru ca saptamana trecuta PC le-a oferit cate un ghiozdan si rechizitele necesare.

Solidaritate

Postul de cel mai implicat partid este detinut de aproximativ toate partidele de pe esichierul politic local care in ultimele sapte zile au aratat ca pot da un ajutor oricat de mic celor aflati la nevoie in Tecuci, dar si in celelalte localitati afectate de inundatiile de acum 10 zile. Fiecare formatiune politica, indiferent de doctrina, afinitati sau animozitati, a strans cat a putut pentru oamenii care au pierdut aproape totul.

"Cutuma" dezamorsata

Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana tot primarului tecucean Eduard Finkelstain, care a recunoscut ca nu poti fi tot timpul invincibil: "Este o cutuma la noi ca cei din administratie sa se creada atotputernici. Nu este adevarat, suntem oameni, suntem o structura cu un numar de persoane cu dotari la un anumit nivel si, in functie de aceasta dotare, lucram si actionam pe anumite planuri. Este o cutuma in administratie, niciodata nu ai voie sa spui ca esti depasit. Abia in situatiile cand recunosti ca nu esti atotputernic, abia atunci esti puternic".