Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) infiinteaza posturi fara a fi posibile, insa, si angajari. Paradoxul a fost declansat de o hotarare de guvern emisa in urma cu aproximativ doua luni si care prevede reorganizarea institutiilor de asistenta sociala, in vederea eficientizarii activitatii acestora.
Ca urmare a reanalizarii actului normativ, membrii Colegiului Director al DGASPC au aprobat vinerea trecuta infiintarea a sapte posturi de manager de caz, in afara celor 1.155 existente.
"Elementul de noutate in ce priveste serviciile si compartimentele care functioneaza in cadrul DGASPC este reprezentat de infiintarea Compartimentului Management de caz, unde se vor instrumenta cazurile sociale din trei ramuri, respectiv asistenta maternala, plasament familial si sistemul rezidential", a mentionat Doina Nacu, director economic in cadrul DGASPC, adaugand ca infiintarea functiilor de manageri de caz presupune si efectuarea de angajari, insa acest lucru este imposibil in prezent, ca urmare a hotararii guvernului de a bloca toate posturile din sistemul bugetar.
In cadrul aceleiasi sedinte de Colegiu Director s-a aprobat si desfiintarea celor doua posturi de director pe probleme de copii, respectiv de adulti si infiintarea unei functii de director social, pentru care se va organiza concurs.
Noua organigrama va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011.