Dezordinea din asa zisa clasa politica nu poate fi indreptata decat prin masuri constiente si reparatorii din partea liderilor politici si ale partidelor, modificari corespunzatoare in legislatie si Constitutie. Prima masura care trebuie sa fie luata este stoparea migratiei politice - cea mai mare frauda ce inca nu este pedepsita de nimeni. Migratia politica, o dezertare si o tradare a electoratului, ramane una din cele mai perverse instrumente folosite de Regimul Basescu impotriva romanilor.
Deputatul Marian Avram si-a anuntat demisia din grupul PDL
Deputatul Marian Avram si-a anuntat marti 13 martie 2012, in plen, demisia din grupul parlamentar al PDL. El a precizat ca inca de pe data de 27 februarie si-a depus demisia din grupul parlamentar al PDL. "Azi mi-am anuntat demisia din grupul PDL si activitatea in continuare o voi desfasura ca deputat independent", a afirmat Avram. Deputatul tulcean a spus ca nu va trece la alt partid iar daca vor fi legi sau proiecte legislative de interes national, le va sprijini. Marian Avram a sustinut ca motivul pentru care a parasit PDL l-au constituit unele "probleme in relatia interna de partid cu liderii filialei Tulcea", mai exact mutarea sa la un alt colegiu. La momentul anuntarii demisiei sale, in timpul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean al PDL Tulcea, Avram a declarat public ca decizia luata a aparut in urma unor divergente pe fondul unei noi candidaturi pentru colegiul nr. 1 din judetul Tulcea. Prim-vicepresedintele Organizatiei judetene a PDL, senatorul Ion Bara, s-a declarat surprins de demisia colegului sau de partid, sustinand ca niciodata in Biroul Permanent Judetean nu s-au discutat candidaturile pentru functiile de parlamentari. "Pe mine, cel putin (deputatul Marian Avram - n.r.), m-a surprins ca a luat aceasta decizie de a demisiona. Nu am discutat niciodata in BPJ nominalizarea deputatilor pe colegii, in sedinte luandu-se in discutii doar responsabilitatile pe care ni le asumam in colegiile pe care le avem", a declarat Ion Bara intr-o conferinta de presa sustinuta in data de 24 februarie. ‘Mi s-a cerut voalat sa-l aduc inapoi in partid, in contextul in care majoritatea PDL este fragila in Parlament, dar raspunsul meu a fost ca respect decizia luata de dl deputat Marian Avram. Voi fi in continuare vicepresedinte al PDL, indiferent de speculatiile care se fac. Am inteles ca dl Marian Avram nu va renunta la politica si ca se va asocia unui proiect pentru tulceni. Avand in vedere faptul ca mandatul pe care il exercita acum are la baza efortul Organizatiei judetene a PDL din precedenta campanie electorala, cred ca decizia sa de a nu renunta la mandatul de deputat degaja in continuare onorabilitatea acestui om in raport cu propria constiinta", a declarat Victor Tarhon, presedinte al Organizatiei PDL Tulcea si vicepresedinte al partidului.
Deputatul Oana Mizil si-a anuntat in plen demisia din grupul PSD
Deputatul Oana Niculescu-Mizil si-a anuntat marti, 13 martie 2012, in plenul Camerei Deputatilor, demisia din grupul parlamentar al PSD.
"De astazi (n.r. - marti) voi activa ca parlamentar independent si voi vota in interesul celor care m-au ales sa vin aici alaturi de dumneavoastra", a spus Oana Niculescu-Mizil de la tribuna Camerei. Deputatul Oana Niculescu-Mizil si-a anuntat duminica demisia din PSD, dupa ce a fost inlocuita de la sefia organizatiei de Calarasi a partidului. Decizia de inlocuire a Oanei Niculescu-Mizil de la sefia Organizatiei judetene a PSD Calarasi a fost luata pe data de 5 martie in Biroul Permanent al social-democratilor cu unanimitate de voturi.