Ultimele sapte zile au fost, din punct de vedere politic, un bun prilej de a vedea jocul dintre partide, la mica distanta de un nou tur de scrutin.

Saptamana ce tocmai s-a incheiat a fost marcata, in mare parte, de prezentarea listelor cu candidatii pe colegii uninominale pentru Parlament, sau chiar de lansari fastuoase ale acestora. In ultimele zile nu unul, ci trei partide si-au lansat candidatii, iar formatiunile politice care au facut-o deja, cu ceva timp in urma, nu au reusit sa stea in banca lor si au iesit la rampa cu fel de fel de comentarii. Una peste alta, subiectul candidatilor pentru Parlament a stat pe buzele intregii politici locale galatene toata saptamana trecuta, iar politicienii nostri nu au scapat nicio ocazie sa se sicaneze intre ei, ba pe seama candidatilor unui partid sau ai altuia, ba pe subiectul promisiunilor de campanie pe care deja le-au aruncat intr-o parte si in alta, de parca ar fi inceput deja campania electorala. Cei ce si-au lansat candidatii in ultimele sapte zile au fost cei de Partidul Social Democrat impreuna cu cei de la Partidul Conservator, au urmat cei de la Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat, iar comentariile acestora au fost completate de ale celor care si-au prezentat candidatii ceva mai devreme: liberalii si democrat - liberalii.

Pensionarii sunt ai nostri, ba ai nostri...

Cum din perioada premergatoare unui nou tur de scrutin nu poate sa lipseasca vreun subiect legat de pensionari, iata ca nici parlamentarele nu au scapat de amprenta acestui segment al populatiei, atat de incercat de soarta. Astfel, fie vorba de alegerea primarului, a presedintelui Consiliului Judetului, a europarlamentarilor sau a parlamentarilor, subiectul ajutorarii, in orice chip, a pensionarilor face parte din sloganul celor mai multi politicieni ce candideaza pentru vreo functie sau alta.

Astfel, pensionarii si marirea veniturilor acestora este subiectul cel mai fierbinte al momentului, despre care nu uita sa aminteasca nici un politician local, indiferent de la ce partid provine. Acum, toti politicienii locali, fie ei de la partidul "X" sau "Y" vorbesc despre probleme pensionarilor si de marea contributie a partidului din care fac parte la cresterea pensiilor. Care mai de care spune ca el a initiat proiectul care va duce la cresterea anticipata a veniturilor lunare ale pensionarilor, ca, daca stam bine si ne uitam, ramanem cu impresia ca toata lumea politica nationala si-a dat mana pentru a face un bine populatiei de varsta a treia. Era insa prea frumos sa fie adevarat, iar politicienii nostri nu stiu cum sa se mai laude ca au facut si au dres pe seama pensionarilor pentru ca, din cate stim, acest segment al populatiei este cam singurul care se prezinta constant la vot, din pacate.