Desi politica galateana a fost sufocata de canicula care ne-a invaluit in ultimele sapte zile, iar cei mai multi politicieni au preferat sa se odihneasca si sa se racoreasca prin concedii, au fost si exceptii care ne-au aratat ca apropierea noii campanii electorale "resusciteaza" putin cate putin intregul spectru politic.

Dezvaluiri de canicula

In cursul saptamanii ce tocmai s-a incheiat, politicianul aflat la momentul adevarului pare sa fi fost prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal, Mircea Nicu Toader. Acesta a recunoscut faptul ca si-ar fi dorit sa candideze la alegerile din iunie pentru sefia Consiliului Judetului, insa a preferat sa ramana in "umbra" ca urmare a neplacerilor cauzate de "cazul Brahasesti", in care a fost angrenat si el involuntar. Desi situatia in care a fost implicat s-a rezolvat, faptul ca nu a mai putut candida pentru functia de presedinte i-a cam lasat un gust amar democrat-liberalului. Totodata, o alta dezvaluire facuta de Mircea Nicu Toader a fost aceea ca nu a stiut de "problemele" cu Securitatea ale colegului sau de partid Andrei Lisinschi, descoperite de CNSAS.

Proiecte peste proiecte

Desi abia s-a intors din concediu, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, spune ca partidul din care face parte a ignorat canicula si s-a apucat sa "coaca" proiecte noi. Dupa ce le-a sugerat tuturor partidelor parlamentare sa se alieze pentru a ridica monitorizarea europeana de pe Justitie, conservatorii se pregatesc sa puna iarasi in discutie in Parlament bulina galbena de pe produsele ce contin organisme modificate genetic sau sa-i ajute pe medicii stomatologi sa-si cumpere cabinetele medicale ce se afla inca sub "aripa" statului.

Pe langa acestea, Bogdan Ciuca a amintit ca in urmatoarea sesiune parlamentara nu vor fi uitate proiectele ce vizeaza pensionarii si cresterea nivelului de trai pentru acest segment al populatiei, cetatenii de varsta a treia fiind prioritatea zero pentru Alianta PC-PSD. Desi sunt plini de proiecte si idei conservatorii stau ceva mai rau la capitolul colaborarii cu Partidul Romania Mare. Desi intre cele doua formatiuni politice deja existau ganduri de fuziune, lucrurile par sa fi luat o alta turnura, iar de fuziune nici nu se mai pune problema.