Precampania si-a pus adanc amprenta pe politica galateana in ultimele sapte zile.

PIN s-a subtiat considerabil

Cea mai activa formatiune politica a ultimelor sapte zile este de departe reprezentata de Partidul Initiativa Nationala, care, intr-un intervat extrem de scurt, a ajuns sa treaca de la glorie la deziluzie. Toate aceste etape prin care a trecut PIN in aceasta saptamana se datoreaza faptului ca, desi plecase cu mare elan spre alegerile locale, in mai putin de sapte zile a ramas fara organizatia municipala, care a plecat la democrat-liberali, iar pe ultima suta de metri a fost parasit si de restul membrilor de la Judeteana, care au migrat la taranisti, ramanand cu circa 3-4 membri. Astfel, putem spune ca PIN a lucrat atat de mult in ultimele zile, pana cand aproape s-a destramat.

PRM, o altfel de abordare inainte de "locale"

Cel mai important partid al ultimelor sapte zile pare a fi Partidul Romania Mare, care, la mai putin de o luna de zile inaintea debutului campaniei electorale, in loc sa se zbata in pregatiri pentru locale, lansari de candidati si strategii care sa ii aduca un scor bun in alegeri, pare a fi mult mai interesat de soarta fondurilor europene, in contextul alegerilor din iunie.

Conservatorii au inceput "sapaturile"

Cel mai implicat partid al ultimelor sapte zile pare a fi iarasi Partidul Conservator, care, in ultima saptamana, prin vocea purtatorului de cuvant Bogdan Liviu Ciuca, a anuntat ca va "sonda" pe la primariile din tara sa vada care a fost destinatia loturilor de teren care ar fi trebuit sa le fie date tinerilor pentru constructia de locuinte. Mai mult decat atat, conservatorii s-au revoltat in ultimele sapte zile si la ideea noii taxe auto, care li se pare tot un bir inutil.

Insomnii de precampanie

Cele mai tari declaratii ii apartin in aceasta saptamana liderului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, persoana cea mai "vanata" din Partidul Conservator la aceasta ora fiind, in opinia multora, alternativa lui Eugen Durbaca pentru localele din acest an. "Cel mai mult m-au bulversat sau m-au pus asa pe ganduri solicitari venite din zone care nu ma asteptam sa fie preocupate de acest subiect, sau cel putin de persoana mea, ba, nu va ascund ca inclusiv de la alte partide, care au alti candidati, mi-au fost lansate anumite solicitari de sprijin pe acest subiect. Deocamdata pozitia mea ramane aceeasi. Nu vreau sa credeti ca ma dau pretios, ca ar exista o strategie ca as vrea sa candidez, dar vreau sa creez suspans, nu este adevarat, nu este o strategie, nu ma dau pretios, nu a intrat niciodata in vizorul meu o strategie pentru Primaria municipiului Galati sau pentru presedintia CJ", a spus Bogdan Ciuca.