Saptamana care tocmai s-a incheiat a adus cu sine un bagaj mare de apelative aruncate dintr-un partid in altul, o batalie pe afise care a si inceput, chiar daca mai e pana la campanie, iar formatiunile politice au facut alegeri de moment, inspirate ori nu.

Afisul, o problema "vitala"

Cel mai important partid al ultimelor sapte zile a devenit, fara sa vrea, Partidul National Liberal, care, dupa ce s-a plans ca nu mai are pe unde sa-si plaseze afisele electorale in campania care se apropie, de raul Partidului Conservator si al Partidului Social Democrat, a primit o contestatie, pe aceeasi tema, din partea altora. De aceasta data taranistii galateni s-au plans de afisele liberalilor si au inceput deja sa creada ca, odata cu debutul campaniei, PNTCD nu va mai avea pic de spatiu sa-si puna afisele si atunci sa vezi "distractie" si candidati peste candidati, de fapt afise peste afise...

Uite alternativa, nu e alternativa!

Cel mai activ partid al ultimelor sapte zile este Partidul Initiativa Nationala care, in cea mai mare viteza, a discutat cu seful Alternativei Ecologiste despre posibilitatea implicarii in proiectul Alternativa 2008, cu care vroiau sa mearga in forta la locale. Membrii PIN s-au lecuit insa repede de ideea noului pol si de dorintele sefului PAER, motiv pentru care s-au convins ca merg cu fortele lor proprii la locale. Asteptam detalii... mai ales ca Alternativa 2008 pare sa fi murit inca de la primul scancet.

Goana dupa candidat

Cel mai implicat partid al ultimei saptamani este de aceasta data Partidul National Taranist Crestin Democrat care, in numai cateva zile, era pe punctul de a-l prezenta pe proaspatul taranist Dorin Meran drept candidat la Cosiliul Judetului, pentru ca numai in cateva zile sa afle ca acesta este putin cam certat cu legea si l-au schimbat subit. Locul lui Meran a fost ocupat de un alt taranist, ceva mai vechi, Eugen Popa, pe care taranistii l-au depistat, l-au propus si l-au si lansat drept candidat pentru functia de presedinte al CJ si au scapat de-o grija. Ramane de vazut cat de buna a fost alegerea rapida a taranistilor.

Cu rapoartele pe masa

Cele mai tari declaratii ii apartin, la finalul acestor sapte zile, presedintelui Partidului Alternativa Ecologista care, peste noapte, a devenit extrem de curios si vrea sa afle ce au facut cei din administratia locala si cea judeteana in ultmii patru ani. "Pentru ca suntem la final de mandat consideram ca atat Consiliul Local, primarul municipiului Galati, cat si Consiliul Judetului si presedintele acestuia, ar trebui sa depuna cate un raport de activitate la final de mandat sa vedem ce au facut din ce au promis. Nu este prima data cand cer asa ceva, dar s-ar parea ca nimeni nu vrea sa dea curs acestei solicitari, deci pe de o parte sa avem promisiunile din campania electorala si pe de alta parte sa vedem daca s-au tinut de promisiuni", a spus Ion Stefan.