Daca inceputul toamnei se arata destul de pasnic, odata cu finalul vacantei parlamentare toata aceasta stare s-a dovedit a fi doar linistea ce se asterne inainte de furtuna. Si asta pentru ca, in doar cateva zile, unii politicieni locali au lasat deoparte toate bunele intentii si s-au apostrofat ca la usa cortului.





Lupta din PNTCD continua





Este deja a treia saptamana in care povestim de cele doua tabere din Partidul National Taranesc Crestin Democrat si despre cei doi presedinti care se exlud zilnic unul pe celalalt. Lucrurile ar sta mai bine daca macar s-ar astepta o rezolvare a acestor probleme in viitorul apropiat insa disputele aproape zilnice ne dovedesc exact contrariul. Una peste alta, Marian Popa spune ca el este, fara nicio urma de indoiala, presedintele PNTCD Galati, in timp ce Constantin Telegan afirma acelasi lucru, chiar daca nu mai are de multa vreme acces in cadrul organizatiei. Chiar si asa, Telegan este pregatit sa nu se lase prea usor si, in afara de preocuparile de partid, s-a gandit cum sa-l mazileasca pe primarul Dumitru Nicolae printr-o campanie de strangere de semnaturi.





PSD, suparat la culme



Cel mai suparat social-democrat din ultimele sapte zile a fost Dan Nica, seful Organizatieie Judetene a PSD. Acesta este, ca de obicei, nemutumit de activitatea Guvernului care, spune el s-ar lauda cu o serie de chestiuni care de fapt nu au fost duse la bun sfarsit, dar picatura care a umplut paharul este reprezentata de problemele in care a fost bagat Galatiul. Nica este nemultumit ca banii alocati de la Guvern pentru modernizarea Spitalului Judetean au ajuns, ca printr-un miracol, la Spitalul Judetean Ilfov, dar supararea cea mai mare o reprezinta soseaua de centura a urbei noastre. Dan Nica spune ca s-a luptat pentru includerea acesteia pe bugetul acestui an si, desi nu a fost incadrata in acesta, a primit asigurari ca va fi facuta oricum, insa Galatiul a ramas numai cu aceasta promisiune. Tocmai de aceea, Nica este hotarat ca in acest an sa nu mai repete greseala de a crede promisiunile guvernantilor si spune ca nu se va lasa pana cand centura Galatiului nu va fi inclusa in bugetul lui 2009.