Puterea informeaza: Toni Grebla (PSD): Suspendarea e sortita esecului
Promis de USL inca din noiembrie 2011, demersul de suspendare a lui Basescu nu a avut loc pana in acest moment. Exista doar declaratii contraditorii si haos total in USL cu privire la procedura. Daca liderii USL au anuntat ca documentul de suspendare este gata, membrii comisiei de redactare spun ca nu stiu stadiul documentului.
USL a amagit poporul cu suspendarea lui Basescu. Pe 5 decembrie 2011, Ponta promitea 5,2 milioane de semnaturi de la romani pentru suspendare, iar Crin Antonescu spunea ca documentul de suspendare ar fi gata. De atunci si pana acum nu au mai spus nimic. Pentru a vedea care este cauza acestui fapt, ziarul "Puterea" a luat declaratii celor din USL pentru a da lamuriri. Toni Grebla si Ioan Chelaru, membri ai comsiei de redactare au dat raspunsuri contradictorii, diferite de cele ale liderilor USL, demonstrand lipsa de comunicare si de asumare a unor responsabilitati.
Pe 5 decembrie, Crin Antonescu declarase public ca documentul ar fi gata: "In ceea ce priveste acest document, el este aproape finalizat. Va fi prezentat lunea viitoare, va fi dezbatut in grupurile parlamentare, apoi supus, in forme pe care le vom anunta, unei ample dezbateri publice". "Lunea viitoare" ar fi insemnat 12 decembrie. Surpriza, nu s-a mai prezentat nimic. La fel si in cazul lui Victor Ponta, care spunea la inceputul lui decembrie: "Am primit deja un prim proiect al documentului nostru pentru suspendarea presedintelui. Vom incerca sa strangem cel putin 5,2 milioane de semnaturi pentru a dovedi un suport popular mult mai important decat smecheriile si tradarile din Parlament pe care se bazeaza acum domnul Basescu". Informati de noi despre aceste doua anunturi, uimitor, nici Chelaru, nici Grebla nu stiau de ele. Iata ce ne-au declarat.
Ioan Chelaru (PSD): "Eu nu am mai fost la sedintele Comisiei de suspendare in decembrie, nu am mai avut timp, am fost doar la lucrarile parlamentare. Ceea ce facem noi este sa redactam un document cu incalcarile constitutionale ale lui Traian Basescu, nu mai stiu care este stadiul documentului". Desi Chelaru ne-a sugerat sa il contactam pe Toni Grebla (PSD), intrucat el ne va furniza mai multe detalii, liberalul Eugen Nicolaescu ne-a declarat ca Grebla nu a participat la nici una dintre sedinte.

Asta are, asta n-are

Cu toate acestea, Toni Grebla ne-a declarat ca la documentul suspendarii inca se lucreaza, asadar nu este nicidecum familiarizat cu anunturile facute de liderii USL. Nestiind care este stadiul procedurii de suspendare, Toni Grebla s-a fastacit in raspunsuri si a spus ca nu vrea sa mai raspunda la o alta intrebare. Dupa lungi insistente, el ne-a spus: "Cred ca procedura de suspendare va fi pusa in aplicare cand vom avea majoritate parlamentara, nu stiu exact cand va fi asta, cert e ca noi vrem sa il suspendam, nu stiu cand, mai asteptam". Fiind informat de noi ca Victor Ponta a fost constient ca motiunea de cenzura depusa de USL impotriva comasarii alegerilor, era sortita esecului, din lipsa voturilor necesare, Grebla a replicat: "Pai ce? Credeti ca suspendarea asta nu e sortita esecului? Eu sunt sigur ca da".