DeCeNews : Jertfa Crinului (Autor : Bogdan Chirieac)

Crin Antonescu a reabilitat, sub cupola Parlamentului, demersul discutat si discutabil al suspendarii pe repede inainte a presedintelui Traian Basescu. Asa cum ne-a obisnuit, Crin Antonescu a avut un discurs exceptional, punctand argumentat si cu nerv alegatiile dlui Basescu. Ati urmarit luarile de cuvant, daca nu le puteti citi alaturi.
Nu vreau sa insist asupra binelui pe care dl. Basescu l-a facut romanilor.
Sedinta de ieri, cu final asteptat - suspendarea presedintelui - a avut un element unic care a eclipsat toate celelalte declaratii, inclusiv tanguielile dlui. Basescu: Crin Antonescu a anuntat ca, in cazul in care presedintele nu va fi demis de popor, el va iesi din viata politica. Este o proba de demnitate cum rar am intalnit in politica din Romania. In acest moment, Traian Basescu pierde libertatea de a-si mai alege adversarul dupa bunul plac: pe dl. Victor Ponta, pe care-l acuza - cel putin deocamdata, fara un verdict oficial - de plagiat, pe dl. Adrian Nastase, cu care se joaca cu un cinism inspaimantator de-a bagatul si scosul din puscarie, pe dl. Dan Voiculescu, pe care tocmai l-a amenintat cu inchisoarea, incalcand toate regulile democratice, chiar de la tribuna Parlamentului. In acest moment, dl.Basescu il are in fata sa pe cel pe care nu si l-a dorit in niciun caz in noiembrie 2009: pe Crin Antonescu.
Dupa ce am vazut jertfa lui Crin, ieri, in Parlament, daca romanii vor hotari demiterea lui Basescu si alegerea peste trei luni a lui Antonescu, atunci Romania pare ca va avea, in sfarsit, sansa unui Presedinte.