Candidatul PD Galati la alegerile pentru Parlamentul European, Constantin Dumitriu, a facut ieri fata tirului de intrebari venite din partea targovetilor din comuna Branistea vizavi de saracia in care traiesc, acesta propunandu-le drept solutie participarea masiva la referendum in vederea reformarii clasei politice.

Cand esti nevoit sa stai toata ziua in frig ca sa vinzi niste maruntisuri pentru a avea ce pune seara pe masa, nu-ti mai sta capul la altceva, cu atat mai putin la politica. In aceasta situatie se gasesc micii intreprinzatori din judet, care isi vand marfa prin targurile si pietele rurale, o viata cum nu se poate mai grea.

Viceprimarul municipiului Galati, Constantin Dumitriu, aflat in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare, a avut ieri ocazia sa discute cu o parte dintre comercianti la targul organizat la Branistea. Oamenii sunt suparati ca nu reusesc sa stranga decat banii necesari traiului zilnic si nu mai intrezaresc nicio posibilitate pentru o viata mai buna.

"Sansa noastra este votul uninominal. Acum avem posibilitatea sa schimbam de la temelii clasa politica. Ne plangem mereu ca politicienii dorm in Parlament. Ca sa nu mai asistam la acest spectacol de prost gust, trebuie sa ne pronuntam pentru votul uninominal, altfel vorbim degeaba", a declarat Constantin Dumitriu.

"Trebuie sa-i tragem la raspundere"

Localnicii din Branistea sunt suparati din cauza faptului ca politicienii isi gasesc timp sa treaca prin localitate doar in preajma alegerilor pentru a le cere votul. Oamenii isi spun problemele, crezand sincer ca vor fi ajutati, pentru a constata ulterior ca au fost mintiti in fata.

"Este o realitate pe care nu o neg. Dar revin si va spun ca votul uninominal va rezolva aceasta problema. Periodic, alesii pot fi chemati in fata alegatorilor sa dea socoteala pentru ceea ce au facut. Trebuie sa-i tragem la raspundere. Daca nu si-au facut bine treaba sau au uitat de promisiunile din campanie, ei vor fi inlaturati pentru a face loc altor persoane mai capabile sa se implice in rezolvarea problemelor cu care se confrunta comunitatea. In actuala configuratie politica acest lucru nu este posibil", sustine Constantin Dumitriu.