Prima remaniere in guvernul Boc. Primul ministru, Emil Boc, a anuntat la finalul sedintei coalitiei de guvernare remanierea ministrului de Interne, Dan Nica. Premierul a precizat ca PSD dispune de 24 de ore pentru a face o noua propunere la Ministerul de Interne.
"Utilizarea de catre ministrul de Interne a afirmatiei potrivit careia se pregateste fraudarea alegerilor prezidentiale fara sa existe nici cea mai mica dovada concreta. Consider ca reprezinta o afirmatie grava ce pune sub semnul intrebarii legitimitatea, legalitatea scrutinului prezidential. In protocolul Coalitiei este prevazuta sarcina de a creste siguranta oamenilor, insa din pacate strada a fost scapata de sub control si am avut mai multe situatii de jaf armat. De aceea, avem nevoie de un nou impuls", a declarat Emil Boc.
Premierul Emil Boc nu a trimis la Presedintie propunerea de revocare a lui Dan Nica din functia de vicepremier-ministru al Administratiei si Internelor. Aceasta urmeaza sa fie trimisa "la pachet" cu nominalizarea viitorului ocupant al portofoliului.
Dan Nica va pierde si functia de vicepremier, odata cu cea de ministru al Internelor, pentru ca Executivul a solicitat Parlamentului, in luna februarie, modificarea structurii Guvernului, pentru ca Nica sa cumuleze atat functia de vicepremier, cat si pe cea de ministru al Administratiei si Internelor.
Ca reactie la anuntul facut de premierul Boc, liderii social democrati ar putea anunta demisiile tuturor ministrilor PSD, la Comitetul Executiv National de astazi.
Conform unor surse din PSD, in aceasta dupa-amiaza, la sedinta CEx, conducerea social democratilor va anunta retragerea ministrilor proprii din cabinetul Boc. Decizia ar fi fost luata cu putin timp in urma, in cadrul Biroului Politic National, ce se desfasoara in prezent in sediul din Kiseleff.