Blogul Roxanei Iordache : PONTA ARE DE ALES INTRE COABITARE SI PNL

Premierul desemnat a declarat, la Bistrita, ca e pregatit de "o relatie institutionala" cu Basescu. Si a mai spus ca el, fiind la inceputul carierei de demnitar la nivel inalt, daca ar esua coabitarea, ar avea mai mult de pierdut decat Basescu, care e spre sfarsit de mandat.
Asa incepem? Atunci, guvernul Ponta va esua. Exact asa cum viseaza PD-L (doar esecul USL poate salva gruparea din Modrogan de disolutie).
Esecul USL e previzibil, daca Ponta va continua pledoaria pentru coabitare, propovaduita de Ion Iliescu - al carui interes politicianist e sa-l saboteze pe Crin Antonescu, sa submineze PNL in asa fel incat sa se renunte la paritate si la o adica, sa se refaca si FSN-ul din cenusa. Fara numar l-a laudat Iliescu pe Basescu - pentru ca aseara a facut ceea ce nu avea incotro. Dar tot ce a facut pana acum? Stergem cu buretele? Si ce mai poate face subteran, daca nu e scos de la butoane!Sa faci alegeri cu Basescu la Cotroceni e sinucidere electorala.
Iliescu si Ponta au dat semnalul de reconciliere cu Basescu exact in momentul in care institutiile se reorientasera aproape ireversibil spre noua putere.
Foarte bine, n-are decat sa guverneze Ponta cu PSD, daca PSD e gata sa mai ia de la Basescu. Dar e obligatoriu sa existe un partid determinat sa nu faca nici un compromis cu personajul de la Cotroceni. E foarte bine ca PNL sa asigure viitoarea opozitie puternica. Asta se vrea? Si cine vrea asta?
De ce coabitarea e premisa esecului USL?
Pentru ca, oricand ar fi alegerile, cine accepta coabitarea cu cineva care a calcat in picioare Constitutia, legile tarii si bunul simt, si are 90% ostilitate nu poate primi mai multa incredere electorala. Daca si PNL ar accepta sa intre in alegeri coabitand cu Basescu, atunci succesul formatiunilor extremiste sau mutantilor politici ar fi garantat. Si gonflarea imposturii "miscarea populara".
Deja au uitat eminentele PSD ca USL a inceput sa miste abia dupa ce au iesit oamenii in strada, chiar pe geruri cumplite. Prima lor revendicare si ultima care le-a ramas de indeplinit a fost si ramane: JOS BASESCU!
Deci, daca Ponta ne promite coabitare cu Basescu, atunci ii promitem si noi ca facem absolut tot ceea ce depinde de noi ca sa scoatem PNL de la guvernare. Asta vrea?
Si tocmai pierdusem o ora cu un text pe care ma pregateam sa i-l adresez cu incredere premierului desemnat. Am renuntat. Pana la proba contrarie.
P.S. De-aia ranjea Basescu aseara?