Senatorii vor avea autoturisme noi, care vor fi achizitionate prin licitatie. Alesii s-au saturat sa mearga cu Daciile Super Nova, cumparate in 2001.

Biroul Permanent (BP) al Senatului a avut de rezolvat ieri o serie de cereri administrative legate de cheltuielile parlamentarilor. Senatorii Dan Carlan si Eugen Mihaescu au solicitat plata facturilor telefonice, care au depasit sumele prevazute de BP al Senatului, pe motiv ca nu au avut posturi telefonice instalate in Birourile Senatoriale, insa cererile lor au fost respinse.
Printr-un memorandum intern, s-a solicitat suma de 43 de miliarde de lei pentru achizitionarea de autoturisme care deservesc birourile senatoriale din circumscriptii. Presedintele BP, Nicolae Vacaroiu, a explicat ca exista doua modalitati de achizitionare, fie in urma unor negocieri directe, daca producatorul este din Romania, fie prin licitatie. Vacaroiu a precizat ca, in urmatoarele 10 zile, chestorii Senatului vor prospecta diferite oferte si vor intocmi caietul de sarcini. Vacaroiu a mentionat ca, momentan, exista doua variante a€“ Cielo si Logan, dar se asteapta si alte oferte. Biroul Permanent a stabilit ca, dupa primirea tuturor documentelor, sa se organizeze o licitatie. çn prezent, autoturismele care deservesc birourile senatoriale la circumscriptie sunt Dacia Super Nova, achizitionate in 2001, care au deja parcursi 120.000 km.
Biroul Permanent a luat decizia instalarii de linii telefonice internationale si pentru liderii de grupuri si de comisii, acestea urmand sa fie decontate dupa ce, lunar, chestorii vor departaja telefoanele date in interes personal de cele in interes de serviciu. O alta problema dezbatuta de Biroul Permanent s-a referit la costurile inchirierii birourilor senatoriale. La BP s-au inregistrat si cereri de 400 euro lunar, din partea lui Aristide Roibu, si de 350 de euro pe luna, din partea lui Gheorghe Funar.
Numai acoperirea costurilor solicitate de cei doi senatori ar insemna 16% din bugetul alocat in acest scop pe 2005, de 2,2 miliarde de lei. Ca atare, BP a stabilit ca plafonul pentru birourile senatoriale sa fie stabilit la maximum 250 de euro pe luna, adica 8,6 milioane de lei.