Reprezentantii a noua ligi si fundatii romanesti din Covasna fac apel la factorii politici si civici sa initieze o scrisoare deschisa catre Guvern, prin care sa se solicite demiterea prefectului Gyorgy Ervin. Potrivit unui comunicat de presa, societatea civila din Covasna este indignata de refuzul prefectului de Covasna de a ataca hotararea Consiliului Local Ilieni de infiintare a unei asociatii microregionale, care ar urma sa serveasca pentru infaptuirea autonomiei teritoriale. Aceasta considera ca omisiunea prefectului este “o incurajare pentru celelalte autoritati din Covasna sa se alinieze demersului de infiintare a acestor structuri administrative paralele“, confom sursei citate.
Semnatarii comunicatului nu mai sunt siguri daca prefectul Gyorgy Ervin mai reprezinta Guvernul in teritoriu sau daca este o persoana care se ocupa de “atingerea scopurilor autonomiste, anticonstitutionale ale UDMR si UCM“.
Ei recomanda Executivului sa fie numit un prefect care sa reprezinte Guvernul si legile Romaniei, si “nu interesele cercurilor autonomiste care urmaresc enclavizarea etnica a zonei“.