Romanii ar putea merge din nou la vot daca Curtea Constitutionala va decide ca alegerile prezidentiale din 6 decembrie au fost fraudate. Sesizarea a fost facuta de PSD care sustine ca alegerile au fost fraudate "masiv".
Mai multe site-uri va invita sa spuneti ce parere aveti: au fost sau nu fraudate alegerile? Puteti urmari in continuare rezultatele curente ale sondajului "Romania este in dilema, frauda sau nu?" (Autor: BLACK SEA)

Rezultate sondaj: Repetarea alegerilor din turul 2
Romania este in dilema, frauda sau nu?

1. Sunteti de acord cu repetarea alegerilor din 6 decembrie 2009?
Da 91.67%
Nu 8.33%

2. Este necesara modificarea legii electorale?
Da 91.67%
Nu 8.33%

3. Daca se repeta alegerile din turul 2, cu cine votati?
Geoana 91.67%
Basescu 8.33%

Mircea Geoana a acuzat ca "numai in cateva ore, masina infernala de cumparare si de fraudare a votului a schimbat dorinta suverana" a electoratului roman, declarandu-l pe Traian Basescu castigator. "Alegerile acestea au fost castigate de mine", a spus candidatul PSD.
Presedintele PD-L, Emil Boc, respinge acuzatiile de fraudare a alegerilor prezidentiale care au fost aduse partidului sau. "Ce motiv sa avem pentru fraudarea alegerilor?", a intrebat, nedumerit, Emil Boc.
Raspuns: Pentru ca Basescu si PD-L sa stea mai departe la putere, fraudulos.
Legea pentru alegerea presedintelui spune ca scrutinul poate fi anulat daca frauda a fost atat de mare incat sa poata modifica numele invingatorului.
Conform legii pentru alegerea presedintelui Romaniei, Curtea Constitutionala anuleaza alegerile in cazul in care votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului sau, dupa caz, ordinea candidatilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. In aceasta situatie, Curtea va dispune repetarea turului de scrutin in a doua duminica de la data anularii alegerilor. Cererea de anulare a alegerilor se poate face de partidele si candidatii care au participat la alegeri, in termen de cel mult 3 zile de la inchiderea votarii; cererea trebuie motivata si insotita de dovezile pe care se intemeiaza. Cererea poate fi admisa numai daca cel care a sesizat nu este implicat in producerea fraudei. Solutionarea cererii de catre Curtea Constitutionala se face pana la data prevazuta de lege pentru aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor.