Biroului de Cercetari Sociale a dat ieri publicitatii un sondaj care, printre altele, contrazice prejudecata ca politicienii frumosi sunt investiti cu incredere din partea populatiei. Potrivit sondajului, romanii cred ca cel mai urat politician este chiar presedintele Traian Basescu, 14% dintre cei chestionati fiind de aceasta parere. El este urmat de C.V. Tudor, de fostul presedinte Ion Iliescu si de Nicolae Vacaroiu.
Topul politicienilor frumosi este deschis de Cristian Boureanu, urmat de Calin Popescu-Tariceanu, Elena Udrea si Gigi Becali.
Traian Basescu s-ar situa pe primul loc in optiunile electoratului roman, daca luna viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale anticipate, urmat de Gigi Becali. Seful statului se afla in topul preferintelor electorale cu 49,2%. Basescu este urmat la o distanta considerabila de liderul PNG, Gigi Becali, cu 14%, in timp ce presedintele social-democratilor, Mircea Geoana, ocupa locul 3 in optiunile romanilor, cu 13,5%. Tariceanu se afla abia pe locul patru, cu numai 5,1%. (D.P.)