Senatorul Florian Bodog a sustinut, in plenul Senatului din 29 Octombrie 2013, o declaratie politica cu titlul "Singura solutie pentru Romania: seriozitatea", pe care o puteti citi in continuare.

Asumarea guvernarii de catre USL, dupa anii grei in care Romania a suferit cumplit datorita guvernelor patronate de Traian Basescu, continua sa fie o sarcina extrem de dificila. Situatia este cu atat mai grea cu cat, obisnuit sa stapaneasca si sa nu respecte democratia, actualul presedinte si-a facut nu doar un obicei - dar si o marsava misiune, din a sabota activitatea Primului ministru si a ministrilor USL, afectand astfel, intr-un mod inacceptabil, sansele ca milioane de romani sa poata trai mai bine la ei in tara.
Desigur, oamenii nu se vor multumi si nu trebuie sa se multumeasca niciodata cu aceste explicatii, oricat ar fi de evidente, pentru o tara intreaga, actiunile de sabotaj la care este supus Guvernul de catre actualul presedinte. Romanii doresc de la acest guvern, ales pe valul unei nemultumiri adanci, dar si pe fondul unei increderi si a unor asteptari imense, ca el sa isi indeplineasca misiunea, aceea de a dezvolta tara si de a schimba in bine, si cat mai repede, vietile oamenilor.
De aceea, in fata dezbinarii, a minciunii si a circului - singurele "valori" pe care adversarii nostri le propaga, USL are datoria de a raspunde prin coeziune, prin coerenta si prin munca serioasa. Eu cred ca diferenta dintre tarile performante si cele care esueaza este data si de prezenta, in cazul primelor, a unei abordari serioase a problemelor cu care acele tari se confrunta si a proiectelor pe care acele tari si le propun.
Romania NU are un presedinte serios iar acest lucru se vede, din nefericire, in fiecare zi! Romania are insa nevoie de un Guvern serios care, in fiecare zi, dincolo de sabotajele la care este supus, sa duca aceasta tara mai departe, sa duca acest popor inainte. Daca am ajuns intr-o situatie grea, este pentru ca in ultimii ani, in loc de munca serioasa, romanilor li s-a dat circ. USL trebuie sa opreasca aceasta situatie! USL trebuie sa ignore si circul, dar si pe circari! Romania si romanii au acum, mai mult ca oricand, nevoie de seriozitate!