Romania si-a propus sa organizeze in viitorul apropiat minisedinte comune ale guvernelor israelian si roman, pentru a asocia parteneriatului dintre cele doua tari si un plan de actiuni, a declarat miercuri ministrul de externe, Teodor Baconschi.
Seful diplomatiei romane a avut miercuri, la Bucuresti, o intrevedere cu ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman.
Baconschi a declarat ca la intrevederea omologul sau israelian a reconfirmat "dorinta Romaniei de a moderniza parteneriatul cu Israelul, de a diversifica sectoarele in care avem deja o foarte buna cooperare, de a gasi cel mai bun cadru politic pentru discutii care sa duca la cresterea investitiilor israeliene in Romania, la transferul de expertiza in domenii precum aparare, afaceri interne, economie sau turism".
"Ne-am propus - sa vedem sub ce formula tehnica vom putea concretiza aceasta idee - sa organizam in viitorul apropiat si minisedinte comune ale celor doua Executive, pentru a putea asocia acestui parteneriat consolidat si un plan de actiuni", a mai spus Baconschi.