Octavian Andronic publica pe Amos News articolul "Semn rau - cod portocaliu!", pe care il puteti citi in continuare.
'Se parea ca raul transfugilor parlamentari curge intr-un singur sens: dinspre celelalte partide, spre incapatorul PD-L - uneori cu escale tehnice la "independenti".
Iata insa ca s-a spart gheata si curentul incepe sa o ia spre amonte. Bresa a facut-o Iulian Badescu, deputat PD-L de Prahova - din fieful electoral al presedintei Camerei, Roberta Anastase.
Daca e sa privim situatia intr-o perspectiva fotbalistica, scorul dezertarilor intre cele doua formatiuni ramane zdrobitor in favoarea PD-L. Practic, PSD inscrie golul de onoare, neavand sanse sa echilibreze prea curand balanta. Totusi, transferul d-lui Badescu - chiar inaintea unui "meci" decisiv - reprezinta un semn. Unul rau, pentru PD-L. Partidul care se prezinta ca un veritabil zid de vointa in fata fortelor adverse incepe sa fie brazdat de crapaturi.
Si nu este vorba doar despre abandonul deputatului Balan, ci si de intentia deschis asumata a altor vreo 5 parlamentari din partidul de guvernamant de a vota impotriva programului initiat de guvern.
Mai este ceva: la votul pentru numirea unor judecatori la Curtea Constitutionala, candidatii puterii au fost surclasati de cei ai opozitiei, ceea ce nu poate insemna altceva decat ca au fost votati si de arcul guvernamental, fiind considerati mai apti pentru aceste functii decat cei propusi de partidul propriu.
Dupa consolidarea masinariei de vot a PD-L prin artificiul crearii grupului Independentilor (care, iata dau si ei semne de deruta, anuntand ca se vor abtine la votul pentru programul Guvernului), acesta este semnul care anunta o viitoare debalansare, sub presiunea masurilor nepopulare pe care Boc este nevoit sa le impuna.
Numerosi sustinatori ai regimului Basescu-Boc incep sa se teama si de rezultatul motiunii de cenzura. Dar, chiar daca aceasta nu va trece, perspectiva guvernarii Basescu-Boc ramane una sumbra. Cu o autoritate tot mai scazuta, Boc reuseste cu greu sa asigure o functionare coerenta propriului sau Executiv, in care ministri cu pretentii - mai egali decat ceilalti - au inceput deja sa se atace reciproc pentru a se scoate din cursa succesiunii.'