Jurnalul National informeaza : Un sofer catre Boc: "Moare lumea de foame". Emil Boc: "Va multumesc pentru sacrificiu"
Emil Boc a inspectat, sambata, lucrarile de reabilitare a liniei de tramvai din cartierul Manastur din Cluj-Napoca si dadea declaratii presei cand un sofer a deschis geamul masinii si i-a strigat: "Lumea moare de foame", potrivit Mediafax.
Intrebat cum comenteaza acest gest, Boc a raspuns ca vrea sa multumeasca romanilor, pentru ca fara sprijinul lor Romania nu ar fi ramas "in picioare".
"Vreau sa le multumesc romanilor pentru ca, fara sprijinul lor, nu era posibil ca Romania sa ramana in picioare si sa depaseasca pericolul colapsului economic. Romanii au facut cele mai mari sacrificii si ei merita apreciati de europeni, de lumea intreaga. Fara spiritul de sacrificiu al romanilor, care au inteles ca vremurile sunt grele peste tot, nu am fi salvat tara de la colapsul economic, nu am fi rezolvat aceste probleme cu care tari cu vechime in UE se confrunta", a spus Boc.
Premierul a precizat ca ii intelege pe oameni ca sunt nemultumiti si ca este greu sa li se explice acestora ca fara raul care a fost "era si mai rau".
"E greu de explicat, dar tot mai multi isi dau seama cand vad ce se intampla in alte parti ca Romania a facut ce trebuia la timpul potrivit. Le multumesc romanilor si ii inteleg ca au nemultumiri pentru ca au fost afectati de aceste vremuri grele. Partea plina a paharului este ca vor resimti cresterea economica in 2012, inclusiv in buzunare, si ne vom da seama ca a fost bine ca am salvat tara de la colapsul economic", a subliniat el.