Presedinta Organizatiei de femei a PSD, Rovana Plumb, este de parere ca daca Executivul va continua sa promoveze masuri de austeritate precum cele luate pana acum, Romania nu va putea iesi din criza nici in urmatorii zece ani.
"In Romania este un risc de totalitarism si daca se va continua cu aceste masuri de austeritate promovate de actualul guvern, tara noastra nu va mai iesi din criza nici in urmatorii zece ani", a declarat Rovana Plumb, vineri, la intalnirea Comitetului executiv al Organizatiei de femei PSD, desfasurata la Turnu Magurele. Ea a spus ca Romania se vede la Bruxelles ca un "tren cu o locomotiva si un vagon de lux in care intra elita si in restul trenului se afla ceilalti".
In acest context, al aplicarii masurilor de austeritate, femeile social-democrate au pregatit o Rezolutie de trei pagini in care argumenteaza de ce, in opinia lor, masurile luate se afla in afara normelor europene si a Constitutiei Romaniei. Presedinta femeilor social-democrate le-a reamintit reprezentantelor partidului ca trebuie sa pregateasca reuniunile organizatiilor de femei in vederea conferintei nationale din luna octombrie si, de asemenea, trebuie sa se gandeasca la nume de candidate pentru primarii, consilii locale si consilii judetene.
Rovana Plumb a mai subliniat faptul ca femeile social-democrate trebuie sa continue actiunile de ajutorare a persoanelor sinistrate din cauza inundatiilor. Presedinta Organizatiei judetene de femei a PSD Giurgiu, Aurelia Dobre, vicepresedinta femeilor PSD la nivel national, a lansat un apel la solidaritate in partid, atat in randul organizatiilor de femei, cat si in cel al organizatiilor judetene.