Presedintele Fortei Democrate (FD), Petre Roman, a declarat, vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca saptamana viitoare va depune la Tribunalul Bucuresti o solicitare pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat de catre partidul sau.
Liderul FD a spus ca denumirea PD este libera in registrul partidelor politice dupa ce instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis, joi, ca decizia privind infiintarea Partidului Democrat Liberal este definitiva si irevocabila.
Astfel, Petre Roman a afirmat ca saptamana viitoare va depune o solicitare la Tribunalul Bucuresti pentru a accede la denumirea PD, socotindu-se indreptatit sa faca acest demers deoarece se numara printre cei care au infiintat Partidul Democrat.
Petre Roman a precizat ca este sprijinit in actiunea sa de mai multe persoane care au participat la infiintarea PD in 1993, printre care Doru Viorel Ursu, Victor Babiuc si George Stancov.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, prin hotarare definitiva si irevocabila, infiintarea PDL, respingand toate contestatiile depuse la inregistrarea partidului.
Petre Roman a condus PD pana in mai 2001, cand conducerea partidului a fost preluata de catre Traian Basescu.