Fostul ministru PSD al Justitiei Rodica Stanoiu, insotita de avocatul sau, le-a povestit ieri membrilor Colegiului CNSAS, pentru a doua oara, versiunea proprie privind notele informative ce ii sunt atribuite, reiterand faptul ca acestea sunt falsificate, reprezentand "o plastografie".
Audierea a fost facuta la cererea Rodicai Stanoiu, care a solicitat expres Colegiului o noua intalnire, la care sa fie prezenta impreuna cu avocatul, inainte de votul final. Surse din Colegiul CNSAS au declarat ca Stanoiu le-a explicat membrilor Colegiului ca "cineva" i-a plastografiat scrisul de mana intr-o serie de note care au fost ulterior inserate in mai multe dosare. Argumentele invocate de Stanoiu si de aparatorul sau au fost unele tehnice, au mai sustinut sursele citate.
Aceleasi surse au adaugat ca Stanoiu nu a fost capabila sa raspunda clar la intrebarea unuia dintre membrii Colegiului, care dorea sa afle de ce acea persoana care s-a pretat la a falsifica niste documente nu i-a facut un dosar pe numele ei si a ales sa insereze o serie de note in alte dosare, lucru mult mai complex si mai dificil de realizat. "Am intrebat-o daca mana care a facut falsul este mana lunga a Securitatii sau mana scurta a Serviciului Roman de Informatii. Ne-a spus ca ar fi putut lucra oricare dintre ele", a declarat, la randul sau, Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, jurnalistilor aflati in fata institutiei. (A.M.)