DeceNews informeaza : Vasile Cosmin Nicula (PSD), ales secretar al Senatului in locul lui Gheorghe David (PDL)
Senatorul PSD, Vasile Nicula, a fost ales secretar al acestei Camere legislative, potrivit votului dat, joi, 22 decembrie 2011, de senatori. Acesta il va inlocui in functie pe senatorul PDL Gheorghe David, care si-a anuntat demisia din functie.
In favoarea alegerii lui Vasile Nicula s-au pronuntat 76 de senatori, fiind inregistrate cinci voturi "impotriva" si doua abtineri.
Grupul PSD l-a nominalizat pe senatorul Vasile Nicula pentru functia de secretar al Senatului, anuntul fiind facut in plen de liderul grupului senatorial, Ilie Sarbu.
Sarbu a informat, de asemenea, plenul ca Vasile Nicula va fi inlocuit in functia de vicelider al grupului social-democrat de la Senat cu senatorul Iulian Badescu.
Liderii de grupuri parlamentare au renegociat, la sfarsitul lunii noiembrie, configuratia politica a Biroului Permanent al Senatului, intrucat, prin inlocuirea lui Mircea Geoana cu Vasile Blaga, diferenta dintre putere si opozitie in Biroul Permanent era de trei posturi. In urma negocierilor, raportul putere - opozitie in Biroul Permanent este de 7 la 6.