Liberalii si social democratii au cerut miercuri suspendarea presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru 30 de zile.
PSD si PNL depun la comisia juridica o plangere pentru conducere abuziva din partea Robertei Anastase.
Cererea vine la o zi dupa ce reprezentantii celor doua partide au acuzat-o pe Anastase ca a facut abuz de functie cand a decis sa suspende sedinta in care trebuia sa se voteze raportul alcatuit de comisia de parlamentara de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.
Sedinta Camerei Deputatilor a fost suspendata marti, la pranz, dupa ce deputatii PNL si PSD au parasit sala de plen.
Camera inferioara a Parlamentului ar fi trebuit sa dezbata si sa voteze in aceasta sedinta raportul comisiei de ancheta in cazul Elena Udrea. Tot marti trebuia sa se dea votul si in cazul trimiterii in judecata a fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.
Tot scandalul a inceput in momentul in care plenul Camerei Deputatilor trebuia sa voteze raportul comisiei de ancheta asupra activitatii ministrului Elena Udrea la Ministerul Turismului.
Reprezentantii PSD si PNL au fost nemultumiti de intreruperea dezbaterilor de catre Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.
Anastase a declarat ca a luat decizia de a suspenda sedinta, deoarece PSD si PNL nu au respectat programul de lucru.
In realitate, Roberta Anastase a incalcat grav Regulamentul Camerei Deputatilor, intr-un stil de republica bananiera, pentru a o proteja pe Elena Udrea ca sa nu ajunga in fata justitiei.