Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, spune ca este de acord cu reluarea votului asupra Legii pensiilor daca PSD va contesta oficial votul dat saptamana trecuta. Presedinta Camerei spune ca regulamentar, nu are atributul de a numara voturi, iar liderii opozitiei nu au cerut verificarea cvorumului in momentul in care au parasit sala.
Roberta Anastase, presednta Camerei Deputatilor, spune ca atat ea cat si liderii coalitiei sunt de acord cu reluarea votului.
"Sunt de acord cu reluarea votului. Liderii coalitiei sunt de acord sa mergem pe procedura regulamentara si sa intrebam plenul daca este de acord cu reluarea votului daca exista o contestatie. Este important daca acest lucru va produce un precedent in sensul in care de cate ori nu are chef domnul Ponta paraseste plenul si apoi contesta votul. Vom constata ca domnul Ponta apare la votul electornic, iar din imagini reiese ca nu era in sala", declara Anastase care nu uita ca Ponta a utilizat cuvantul hoy cand a vorbit despre ea: "Daca vorbeste cineva de cine este hot si daca domnul Ponta isi permite sa faca aceasta afirmatie, ei bine dansul este in aceasta situatie".
Presedinta Camerei spune ca nu are obligatia de a numara cati deputati sunt in sala si ii acuza pe contestatarii votului de saptamana trecuta ca fac spectacol.
"Nu am atributul de a numara voturile, din punct de vedere regulamentar. Liderii Coalitiei sunt de acord sa supunem la vot in plen daca exista o contestatie, pentru ca trebuie sa existe un act de la care sa pornim. Liderii opozitiei cand au parasit sala a cerut vreunul verificarea cvorumului? Cand am eu dreptul regulamentar sa fac acest lucru? In momentul in care se solicita acest lucru. Restul este doar un spectacol public pe care unii aleg sa il faca chiulind din parlament. Este cazul domnului Ponta", a spus Anastase.
Ea a anuntat ca acest subiect se va afla pe ordinea de zi a Biroului Permanent unde se va lua o decizie. "Daca pretul pe care trebuie sa il plateasca Camera Deputatilor pentru a domnul Ponta sa se decida sa vina in Parlament si sa nu mai chiuleasca este de a se reluarea votul, atunci eu personal sunt decisa sa il platesc", a spus ironic Anastase.