Senatorul Gabriel MUTU a sutinut o declaratie politica intitulata: INTEMPERII POLITICE, USL REZISTA
Faptul ca actuala guvernare este cea mai putin performanta din ultimii 20 de ani nu este altceva decat un truism. Faptul ca au folosit toate tertipurile pentru a denigra Opozitia, in pofida faptului ca se declara cu totii democrati, faptul ca subjuga parlamentul prin nenumaratele angajari de raspundere sau tinerea sub cheie a unor proiecte legislative benefice, a devenit o stare de lucru a actualei puteri.
In aceste conditii, USL reprezinta o alternativa reala la constructia politica actuala, construita in jurul PDL sau chiar la o noua miscare politica anuntata cu surle si trambite, dar care isi pastreaza acelasi nucleu.
Faptul ca desi au trecut cateva luni bune de cand PDL a taiat salariile, a redus pensiile, a crescut TVA iar scorul lor din sondaje nu reuseste sa creasca, simpla lor prezenta pe scena politica produce fiori electoratului. PDL se baza pe amnezia alegatorilor si pe o revenire spectaculoasa. Iata ca de aceasta data nu le-a mers.
Prin urmare au adoptat urmatoarea tactica: punerea acelorasi oameni sub o haina noua si destructurarea Opozitiei, prin promisiuni privind accesul la resursele oferite de actul Guvernarii. In subtext putem citi foarte clar un esec neasumat al PDL, care in timpul campaniilor electorale sustinea necesitatea reformarii clasei politice prin oameni care se ghideaza in actiunea publica dupa principii sanatoase.
Cu siguranta ca cei aflati la putere incearca orice pentru a destabiliza USL, care din pacate pentru ei nu scade de ceva timp, indiferent de centru de studiere a opiniei publice, sub 50%. In primul rand PDL este ingrijorat de perspectiva in care presedintele ar fi lasat singur la Cotroceni.
Prin urmare, au incercat sa maximizeze in primul rand prin intermediul media existenta unor neintelegeri din interiorul Partidului Conservator si sa le prezinte ca fiind sursa de rupere a USL. Primarul Sectorului 4, o figura importanta a partidului, a fost dat aproape ca sigur drept candidat al noii Miscari Populare pentru Primaria Capitalei. Deja PDL se vedea resuscitat in Bucuresti de un primar care, ciudat pana in acest moment, nu a beneficiat de prea multe resurse din partea Puterii, asa cum s-a intamplat in alte sectoare (2,3,6).
Faptul ca Piedone a dezmintit toate acestea, si s-a aratat in continuare fidel alegatorilor si proiectelor sale din sectorul 4, nu a facut altceva decat sa arate ca USL este o constructie in care oamenii care lucreaza in adevaratul sens al cuvantului, in beneficiul celor multi, nu sunt oameni care sa paraseasca usor acest proiect.
USL a dat dovada odata in plus ca in pofida a ceea ce sustin cei aflati la Putere, este o constructie solida, care are in primul rand obligatia fata de cetateni sa reziste.