Candidatii la examenul de rezidentiat din acest an vor invata aceeasi materie pentru ca metodologia examenului a fost modificata. Spre deosebire de anii trecuti, cand examenul era organizat separat pe grupe de specialisti, in 2007, comisia pentru examen de rezidentiat a stabilit teme comune pentru toate grupele de specialisti din domeniul medicina.
Examenul va avea un trunchi comun pentru patru grupe diferite, medicina de laborator, medicina de familie, medicina chirurgicala si specialitati medicale, grupele de medicina dentara si farmacie sustinand cate un examen separat. Metodologia de examen s-a schimbat pentru ca absolventii de medicina trebuie sa detina un nivel crescut de cunostinte atat din domeniul specialitatilor medicale, cat si din specialitatile chirurgicale. "Dupa multe incercari s-a ajuns la o forma de examen care ii obliga pe absolventi sa aiba o baza comuna si le ofera posibilitatea sa opteze pentru o paleta mai larga de specializari. In acest fel vor fi inlaturate si suspiciunile pentru ca, in functie de medie, poti sa obtii specializarea dorita", a precizat prof. dr. Ion Georgescu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.
Pana in anul 2006, rezidentiatul pe profilul medicina a fost organizat al nivel national, separat pentru grupa specialitati medicale si medicina de familie, grupa de specialitati chirurgicale si grupa medicina de laborator, iar tematica fiecarei grupe de specialitati era diferita si in concordanta cu specificul fiecarei grupe de specialitati.