Basescu, tunurile pe Parlament! (Autor: LUCIAN AVRAMESCU)

Cum ar putea reactiona vajnicul paznic al democratiei Traian Basescu la atacul nemaiintalnit, comis cu bata votului, in inima sistemului democratic, adica in Parlament? Ce ar putea face un presedinte care doarme cu Constitutia sub perna asa cum primarul acela din Prahova, vrajit politic si erotic de silueta unei ministrese, si-o tine noaptea ca poza, material documentar pentru vise, sub cap? Cum sa suporte alungarea cu ciomagul majoritar al votului a preacinstitei Roberta, una dintre pupilele sale? Cum sa plece Bulldogul, cu toate ca nu mai dispune de suportul majoritar, cand doar ce au facut pace la un pahar cu patru cuburi de gheata? Cum sa suporte umilirea democratiei prin votarea fara sa ceara voie de la Cotroceni, infaptuita de o majoritate devenita dizgratioasa, a unor cetateni ca Antonescu si Zgonea, cunoscuti violatori, dovada ca s-au dat chiar la presedinte, acuzandu-l ca ar fi dictator si chiar hot, devalizand Romania. Pai nu-ti vine sa pui tunurile pe Parlament? Ordinul "incetati IMEDIAT", scrasnit de la microfonul din Deal, asta mi-a sugerat.
Acel IMEDIAT suna ca FOC! Trageti! Nimiciti! Unii s-au scapat, zice-se, in nadragi. De spaima. Altii, tot in nadragi s-au scapat, dar de ras, uitand, cum se tineau ei cu mainile de burta, sa-si controleze sfincterele. Cu o voce ragusita a strigat si doamna procuror Macovei, tradare, lovitura de stat, hunta militara a venit la putere, uitand ca trupele cu grade sunt inca in subordinea Tatucului iar lovitura se dadea cu bile sau biletele impaturite care erau varate disciplinat in urne de trimisii poporului. O lovitura de stat petrecuta cu voturi in aula Parlamentului inca nu s-a pomenit in univers.
Doamna pe care, imi povesteste cineva, o carau cu roaba seara dupa un chef intre procurorii care-si beau impreuna recolta de sticle de peste zi, fiind incapabila sa se mai deplaseze pe picioarele personale (cica ar fi si o poza in acest sens, cu procuroarea in roaba, dar nu m-am aratat interesat s-o vad) s-o fi trezit si crede ca-i razbel.E. Numai ca se petrece, pana cand Basescu va scoate tunurile, doar in Parlament. Razboiul este dur dar democratic. Duritatea vine de la cei care au infruntat, scrasnind, gerul pentru a cere "Jos Basescu!" sau, si mai concludent, "Iesi afara/ Javra ordinara!". Duritatea vine de la aruncarea in gol, peste un parlament abulic, a lui Adrian Sobaru si de la greva foamei, de 70 de zile, a profesoarei Cristiana Anghel. Duritatea vine de la pensionarii umiliti si rariti prin crima de a-i lasa fara medicamente. Duritatea vine de la ingroparea romanilor in datorii uriase in timp ce averile basestilor si videnilor si pinaltilor si udrelor au crescut ametitor de nici ei nu si le mai pot aproxima. Da, fiecare vot din Parlament e ca un pumn dat regimului Basescu. Scriam revoltat acum cateva zile ca USL incaseaza ca Bute.
Ei bine, campionul suportului popular s-a trezit din pumni si loveste fulgerator. De ce n-a lasat-o mai moale? Pentru a evita alte picioare in burta de la Basescu, specialist al loviturilor sub centura. L-am auzit tipand derutat si amenintand pe Basescu. Oprea a redevenit seful mafiei lui Nastase iar ungurii dusmani. Revolutia prin vot trebuie sa continue.