Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, filiala PC Bihor s-a marit prin constituirea organizatiei de femei, iar conducerea PC anunta primirea in partid a lui Vasile Duta, care aduce cu el 500 de noi membri, luni, o parte a membrilor PC Oradea, in frunte cu presedintele filialei, au parasit corabia conservatorilor. Daca presedintele filialei sustine ca a demisionat, conducerea PC Bihor sustine ca a Biroul Executiv Judetean a hotarit excluderea acestuia.
Presedintele PC Oradea, Ovidiu Gabor, a demisionat din fruntea organizatiei municipale a conservatorilor cu trei luni inainte de alegerile locale. El a anuntat ca renunta cu acest prilej si la functia de membru al PC, printr-un comunicat de presa in care a precizat ca alti 20 de membri ai PC Oradea si-au depus sau sunt in curs de a-si depune demisia din PC.
Gabor a fost membru al PC incepand cu ianuarie 2007 si pana la inceputul lunii martie 2008. "Nu am mai facut parte din niciun partid politic dupa 1989. Inainte de ‘89 am fost utecist", a mai adaugat fostul presedinte al PC Oradea.
El a sustinut ca demisia si-a prezentat-o luni, in sedinta. "Colegii din filiala judeteana a partidului au incercat sa ma faca sa renunt la decizia de a demisiona, dar nu am putut sa fac acest lucru, deoarece eu nu-mi pot incalca principiile", ne-a declarat Gabor. El sustine ca decizia de a parasi corabia conservatorilor s-a conturat in timpul congresului PC din luna ianuarie, cand Daniela Popa a fost aleasa presedinta a PC. "M-a deranjat faptul ca s-a incalcat statutul partidului la alegerile presedintelui, iar eu, care ma ghidez dupa anumite principii, nu pot sa trec cu vederea ce s-a intamplat acolo", ne-a declarat fostul presedinte al PC Oradea. El sustine ca nu a demisionat mai devreme din partid deoarece astepta sa vada rezultatele contestatiei. Cum acestea l-au nemultumit, a ales sa-si dea demisia din PC. "Deocamdata nu ma voi inscrie intr-un alt partid. Oricum, nu ma voi inscrie intr-un partid dintre cele aflate acum pe scena politica, partide pe care noi le-am criticat", ne-a declarat in incheiere Gabor.
Intr-un comunicat remis redactiei noastre, conducerea PC Bihor sustine ca "Biroul Executiv Judetean al Partidului Conservator Filiala Bihor, in urma constatarii incercarii esuate a dlui Ovidiu Gabor, ex-presedintele filialei Municipiului Oradea, de a crea unele tensiuni artificiale in randul membrilor din filiala noastra, a hotarit suspendarea acestuia din functia de presedinte al filialei municipiului Oradea. Demisia de onoare asteptata a fost inregistrata luni si acceptata de Biroul Executiv Municipal, intrunind unanimitatea voturilor exprimate". De asemenea, conducerea filialei bihorene a PC a anuntat ca presedintia interimara a fost preluata de domnul Rotar Sorin pana la organizarea Conferintei Municipale.