Mircea Geoana a afirmat ca, daca va castiga alegerile, va declansa procedura de modificare a constitutiei pentru aplicarea referendumului. Presedintele PSD a vorbit de un proces mai amplu de modificare a constitutiei, el argumentand ca "sunt multe lucruri de echilibrat si reglat".
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca social-democratii cred in realizarea unei majoritati social-liberale, formata deja in jurul lui Klaus Johannis, care poate functiona dupa 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului in functia de prim-ministru.
"Din punctul meu de vedere, domnul Johannis este perfect pregatit pentru o astfel de solutie de prim-ministru", a precizat Mircea Geoana.
El a spus ca face apel catre toti liderii politici si catre toti cetatenii pentru a vedea votul de la 6 decembrie ca pe o schimbare politica si ca pe o revenire la normalitate.
Mircea Geoana a precizat ca, pentru sprijin in turul II, nu va alege si nu va renunta la niciun partid, el facand apel la votantii altor candidati sa il sustina si mentionand numele lui Sorin Oprescu, cu precizarea ca Bucurestiul trebuie sprijinit cu resurse.
Intrebat cum, in negocierile pentru sprijin in turul doi, va reusi sa aduca la un punct comun partide antagoniste, precum PRM si UDMR, Mircea Geoana a spus ca nu alege si nu renunta la nimeni.
El a facut apel la votantii altor candidati, invocand faptul ca alegerile din 6 decembrie au o miza mai mare decat propria persoana.
Geoana a vorbit concret despre Sorin Oprescu, spunand ca acesta ramane primar al Capitalei, iar Bucurestiul va trebui sprijinit cu resurse si proiecte.
"Chiar daca au fost cuvinte mai acide pe care domnul Oprescu le-a spus la adresa mea, trebuie sa intelegem ca nu este vorba de persoane si de orgolii personale", a adaugat presedintele PSD.
Pe de alta parte, Mircea Geoana a afirmat ca rezultatul referendumului initiat de Traian Basescu trebuie luat in seama intrucat vocea exprimata de romani a fost puternica, dar a subliniat ca ar fi necesara o modificare mai ampla a Constitutiei.
Liderul social-democrat a spus ca, in opinia lui, referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari a fost suprapus cu turul I al alegerilor pentru un scop electoral al presedintelui in functie. Liderul PSD a spus ca, totusi, el trebuie privit "cu intelegere democratica", intrucat romanii au exprimat o voce puternica
Mircea Geoana a afirmat ca, daca va castiga alegerile, va declansa procedura de modificare a constitutiei pentru aplicarea referendumului. Presedintele PSD a vorbit de un proces mai amplu de modificare a constitutiei, de nevoia initierii unui forum constitutional, el argumentand ca "sunt multe lucruri de echilibrat si reglat".